Live Live

De Ster voor één nacht op St. Leonardusschool

Zaterdag 24 december 2022 15:00

De Ster voor één nacht op St. Leonardusschool

Al vanaf 1995 wordt op de St. Leonardusschool traditiegetrouw het kerstfeest met elkaar en voor elkaar op deze manier gevierd.

Brielle - “De oosterse prinses Aleida mag met haar vader en zijn vrienden, de Drie Koningen, mee op zoek naar de ‘ster van één nacht’. Wie de ster als eerste ziet, vindt de weg naar de nieuwe Koning. Aleida heeft verstand van sterrenkunde, maar haar vader neemt haar niet serieus. Wanneer de Koningen aan de praat zijn in de herberg, ziet Aleida haar kans schoon om zelf op zoek te gaan naar de ster.”

De ster voor één nacht is de titel van het kerstspel dat dit jaar werd opgevoerd door de kinderen van de St. Leonardusschool. Alle groepen, van de kleuters t/m de groepen 8, hadden een eigen rol, door middel van een liedje of een dansje. Zo vertelden zij zelf eigenlijk het kerstverhaal aan elkaar.

Al vanaf 1995 wordt op de St. Leonardusschool traditiegetrouw het kerstfeest met elkaar en voor elkaar op deze manier gevierd. Sinds 2006 vinden de vieringen plaats in het BRES gebouw. In de dagen voor de kerstviering wordt in de groepen door en met de leerkrachten druk geoefend en is het in school een gezellige drukte van belang.

De kerstviering ging ’s avonds in de eigen klas door want de kinderen brachten die avond zelfgemaakte hapjes mee voor een feestelijk kerstdiner.

En terwijl kinderen genoten van alle lekkere hapjes, verscheen er een levende kerststal op het schoolplein. Uiteraard waren alle ouders op het schoolplein uitgenodigd om elkaar fijne feestdagen te wensen en een kijkje te nemen bij de levende kerststal.

Als kers op de taart, was er ook nog een heus dweilorkest om de viering muzikaal te omlijsten. Zoals een van de leerlingen zei: “Een kerst om nooit meer te vergeten!”

Kortom, alle kinderen en teamleden hebben genoten van een geweldige viering en wensen ook u een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Deel deze pagina: