Live Live

DeltaPORT Donatiefonds steunt Biberbunker

Maandag 19 juni 2023 12:45

DeltaPORT Donatiefonds steunt Biberbunker

Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie. 

Oostvoorne - Het DeltaPORT Donatiefonds steunt met een forse bijdrage de instandhouding van het bunkercomplex Biber in Oostvoorne. Het geld gaat worden gebruikt voor het maken van een eigentijdse maquette van het luchtverdedigingssysteem dat door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld.

De maquette, in de vorm van een tafel, krijgt een plek in de zogeheten Seeburgbunker, één van de bunkers in het Oostvoornse complex. De bunker dankt zijn naam aan de Seeburgtisch, een geavanceerde uitvoering van een tafel als voorloper van een radarsysteem.

Het bunkercomplex vormde een onderdeel van de kustbewaking en luchtverdediging. De stichting Biberbunker ijvert voor de instandhouding van het complex en het vertellen van de histroie van de Duitse oorlogsvoering in het westen van Nederland. Naast het complex in Oostvoorne waren er in de oorlog drie van zulke stellingen.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Deel deze pagina: