Live Live

Demonstratie volwaardig ziekenhuis Nissewaard

Gepubliceerd: Maandag 05 december 2022 16:22

Demonstratie volwaardig ziekenhuis Nissewaard

Een volwaardig ziekenhuis is volgens de stichting Acute Zorg VPR van belang, omdat bij spoed iedere minuut telt. 

Rotterdam - Woensdag 7 december organiseert Willem Heijdacker, voorzitter van de stichting Acute Zorg VPR, een demonstratie op de Coolsingel in Rotterdam. Het doel van deze demonstratie is een volwaardig ziekenhuis in Nissewaard realiseren.

De demonstratie vindt om 13:00 uur plaats bij het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam. Hierbij wordt ook een petitie aangeboden aan de regioburgemeesters die op dat moment bij elkaar komen. Op deze dag zal initiatiefnemer Heijdacker ook in de Raadszaal het woord nemen op uitnodiging van burgemeester Aboutaleb.

Eerder ging Heijdacker al in gesprek met burgemeester Aboutaleb over het ziekenhuis in Spijkenisse. “We zijn blij met het huidige Spijkenisse Medisch Centrum, maar we blijven inzetten op uitbreiding van het ziekenhuis”, liet Heijdacker eerder al weten bij een bezoek van Lilianne Ploumen aan het ziekenhuis.

Een volwaardig ziekenhuis is volgens de stichting Acute Zorg VPR van belang, omdat bij spoed iedere minuut telt en mensen dan vaak op verder gelegen ziekenhuizen zijn aangewezen. De initiatiefnemer van de demonstratie vindt het daarom ook onbegrijpelijk dat een eiland met ongeveer 200.000 mensen niet beschikt over een volwaardig ziekenhuis, zo vertelt hij in gesprek met Groot Nissewaard.


De stichting wil graag dat alle burgemeesters in Nederland voortaan zeggenschap krijgen bij 24/7 regionale spoedzorg met acute zorg dichtbij huis. De demonstratie zal niet alleen in het teken staan van een volwaardig ziekenhuis, maar ook meer huisartsenposten in de regiogemeenten en verbeterde aanrijtijden van ambulances.

Heijdacker vindt dat er naast deze maatregelen ook een regeling moet komen voor bezoekers en patiënten die nu extra geld kwijt zijn aan bijvoorbeeld reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten. Meer informatie over de demonstratie en het ondertekenen van de petitie is mogelijk via: http://www.petities.com/demonstratie_voor_een_volwaardig...Deel deze pagina: