Live Live

Denk mee over de toekomst van de kernen

Gepubliceerd: Zondag 21 maart 2021 18:37

Denk mee over de toekomst van de kernen

De visie moet richting geven aan initiatieven van bewoners, ontwikkelaars en bedrijven die de kernen verder willen ontwikkelen.

Nissewaard - De gemeente Nissewaard heeft afgelopen woensdag de voorlopige nieuwe ontwikkelvisie voor de kernen gepresenteerd. De visie gaat voor vitale kernen, die hun eigenheid behouden, de landschappelijke kwaliteit behouden en mee veranderen waar nodig. Een goed vertrekpunt voor een verdere uitwerking per kern, vindt ONS Nissewaard.

 
De visie moet richting geven aan initiatieven van bewoners, ontwikkelaars en bedrijven die de kernen verder willen ontwikkelen. Wilt u input geven aan deze visie? Dan kan dat! ONS roept de inwoners op dit te doen via het kernplatform. Geef uw mening over belangrijke accenten, waar de nadruk van uw woonomgeving op moet leggen, maar ook over de kansen voor uw kern.

Een visie voor alle kernen is alles omvattend en daarmee niet specifiek. Raadslid Rob van der Waal van ONS kijkt daarom uit naar de ‘kansenkaarten’ per kern. Voor deze uitwerking wordt ook input gehaald uit het kernplatform. Na het verwerken van de input moet de visie in april van dit jaar af zijn.

Wensen als goede bereikbaarheid van huisartsen, supermarkten en andere belangrijke voorzieningen, als ook kansrijke kleinschalige woningbouw kan ONS alleen maar onderstrepen.

Deel deze pagina: