Live Live

Digitaal schoolfeest 'Wellant Live' trekt 30.000 kijkers!

Gepubliceerd: Woensdag 08 juli 2020 13:36

Digitaal schoolfeest 'Wellant Live' trekt 30.000 kijkers!

Het ging echt los, met ruim 25.000 chatberichten tijdens de liveshow, die ruim een uur duurde.

Brielle - Een schoolfeest op 1,5 meter, dat is geen feest. Daarom bedacht Wellantcollege een alternatief. Voor 16.000 (aankomend) vmbo-leerlingen en mbo-studenten verplaatsten zij het schoolfeest naar YouTube en TikTok. Heel Nederland kon erbij zijn. Het live spektakel werd door duizenden mensen bekeken. Binnen 24 uur stond de teller op 30.000 YouTube views. Op TikTok behaalden ze tot nu toe 980.000 views!

Vanuit de studio stond host Edson da Graça in contact met een virtuele ‘Green Room’ met leerlingen en studenten. Zij konden vragen stellen aan artiesten Snelle en Pjotr, die beiden een optreden gaven. De rest van Nederland deed mee via de YouTube chatbox. En daar ging het los, met ruim 25.000 chatberichten tijdens de liveshow, die ruim een uur duurde.

De pre-party van WELLANT LIVE startte twee weken voor het feest op TikTok. Daar deden leerlingen en studenten mee aan de #ChooseYourCharacter Schoolfeest Challenge. Tijdens het feest daagde TikTok superster Lieke Hammink de vier finalisten uit voor een ‘Watch it Once’ Challenge. De finalisten hebben ‘on the spot’ haar choreografie op Pjotr’s track ‘Regendruppels’ nagedaan. De kijkers kozen samen met Lieke de winnaar: leerling Koen!

Zoals op ieder schoolfeest waren ook de docenten, conciërges en receptionisten van de partij. De docenten deden een dappere poging om TikToks op te nemen. En de conciërges en receptionisten namen videoboodschappen op om de leerlingen en studenten te bedanken en een mooie zomer te wensen.

Deel deze pagina: