Live Live

DigiTaalhuis Voorne leidt eerste taalvrijwilligers op

Gepubliceerd: Zaterdag 07 november 2020 10:00

DigiTaalhuis Voorne leidt eerste taalvrijwilligers op

Coördinator Ilja Kleijburg zoekt nog steeds nieuwe vrijwilligers voor het DigiTaalhuis Voorne. 

Hellevoetsluis - Op donderdag 29 oktober overhandigde wethouder Hans van der Velde van de gemeente Hellevoetsluis de certificaten aan de eerste groep vrijwilligers van het digiTaalhuis Voorne.

Zij volgden de basiscursus van Stichting Lezen & Schrijven. Tijdens de cursus van vier dagdelen, gegeven door Adrienne de Jong, leerden ze wat het digiTaalhuis allemaal kan doen om mensen die de taal beter willen leren te helpen en te begeleiden. De balie van het digiTaalhuis aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis is elke dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend voor iedereen die meer wil weten over beter Nederlands leren of die hulp nodig heeft in het omgaan met computers. Vooraf een afspraak maken kan, maar hoeft niet.

Ook vrijwilliger worden?

Begin september opende digiTaalhuis Voorne haar eerste vestiging in cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis. In november volgen de vestigingen in cultuurhuis de Man in Rockanje en in DukDalfBRES in Brielle. Coördinator Ilja Kleijburg zoekt nog steeds vrijwilligers; ‘We zoeken nog steeds mensen die het leuk vinden om anderen te helpen met hun Nederlands. Het gaat dan om taalmaatjes die 1 op 1 aan de slag gaat met iemand die wil oefenen met spreken, lezen of schrijven. Het gaat dan meestal om 1 uur per week dat je samen met iemand aan de slag gaat. Iedereen die interesse heeft of meer wil weten kan contact met mij opnemen op 06-11 348335 of ikleijburg@bzhd.nl’

Deel deze pagina: