Live Live

Documentaireserie Best of Nature

Gepubliceerd: Dinsdag 23 juli 2019 14:27

Documentaireserie Best of Nature

We ontmoeten boswachters, ondernemers, gidsen en inwoners die hun verhaal vertellen.

Regio - Jaar na jaar valt de kustlijn van Westvoorne en Goeree-Overflakkee in de prijzen; nationaal, Europees en zelfs wereldwijd. Op de ITB Beurs in Berlijn werd het Nederlandse zuid-westelijke deltagebied dit jaar uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld, waarmee het Lake Tahoe in de VS en San Isla in Ecuador achter zich liet.

De kust is schitterend, maar dat diezelfde kust tot de uniekste streken ter wereld behoort, dat is niet zo bekend. Waarom is deze kust eigenlijk zo bijzonder?

In een korte documentaireserie van vier afleveringen bij RTV Rijnmond bieden we zicht op datgene wat het strandgebied van Westvoorne en Goeree-Overflakkee zo uniek, mooi en duurzaam maakt. Regisseur Dirk Beers trekt langs de kust, van noord naar zuid, van de kust van Westvoorne tot het uiterste puntje van Goeree-Overflakkee. Tijdens de reis ontmoeten we boswachters, ondernemers, gidsen en inwoners die hun verhaal vertellen. Zo ontrafelen we het geheim van de beste duurzame natuurbestemming ter wereld.

Vanaf 1 augustus iedere donderdag om 17.30 uur (ieder half uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond en Rijnmond.nl.

Deel deze pagina: