Live Live

Doe mee met Bieb Dictee!

Gepubliceerd: Vrijdag 05 maart 2021 13:04

Doe mee met Bieb Dictee!

Deelname aan Bieb Dictee is gratis. Iedereen kan meedoen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Ben je een kei in spelling? Doe dan mee met Bieb Dictee! Schrijver Nhung Dam heeft alle taalkundige valkuilen verzameld in een mooi verhaal. Je kunt op vrijdag 19 maart meeschrijven vanuit huis en zo je taalkennis op de proef stellen. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is er een speciale junior editie gemaakt door jeugdschrijver Janneke Schotveld.

Bieb Dictee met Superjuffie Janneke Schotveld (8 t/m 12 jaar)

Zodra Superjuffie een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht. Ze is super slim, moedig en gaat geen enkel avontuur uit de weg. Kinderen die net als Superjuffie houden van uitdagingen, kunnen meedoen aan het spannende Bieb Dictee. Janneke Schotveld, de bedenker van Superjuffie, heeft een mooi verhaal geschreven dat kinderen woord voor woord moeten opschrijven. Wie dit zonder veel spelfouten en met de juiste leestekens doet, heeft eigenlijk ook wel superkrachten!

11.00-12.00 uur | gratis

Bieb Dictee met Nhung Dam (volwassenen)

Nhung Dam is een Nederlandse actrice, theatermaakster en schrijfster. Na haar studie psychologie ging ze naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze schreef diverse toneelstukken en debuteerde in 2017 met de roman ‘Duizend vaders’. Ze neemt haar publiek graag mee op reis naar andere werelden. Voor Bieb Dictee stelde ze een speciaal verhaal op. Schrijf zoveel mogelijk woorden goed en vergeet ook de leestekens niet te plaatsen.

13.00-14.00 uur | gratis

Deelname aan Bieb Dictee is gratis. Iedereen kan meedoen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Vooraf aanmelden is niet nodig. Speel mee via de livestream op YouTube of de Facebookpagina’s van Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Na afloop van het dictee, waarin ook wordt nagekeken, plaatsen ze de teksten online. Zo kun je kijken wat jouw score is. Veel succes!

Deel deze pagina: