Live Live

Donatie Wereldwinkel voor Stichting Destino

Gepubliceerd: Dinsdag 22 oktober 2019 15:35

Donatie Wereldwinkel voor Stichting Destino

De jaarlijkse gift van de Wereldwinkel Brielle is dit jaar gegaan naar de Brielse stichting Destino. 

Brielle - Tijdens de jaarlijkse medewerkersavond van de Wereldwinkel wordt altijd een donatie voor een goed doel overhandigd. Dit jaar gebeurde dat dicht bij huis. De Brielse Stichting Destino heeft een groot netwerk van betrokken vrienden in Mexico, Colombia, India, Ghana, Gambia, Senegal en Guatemala.

Het 10-jarige Destino richt zich vooral op kleinschalige projecten waar voornamelijk kinderen en gezinnen in kansarme landen de vruchten van plukken. Bij alle projecten zijn Nederlandse vrijwilligers betrokken die weten wat ter plaatse nodig is en hoe de middelen doelmatig te besteden.

De penningmeester van Destino was blij met de cheque van € 1500, - overhandigd door de voorzitter van de Wereldwinkel. Dit bedrag zal ten eerste besteed worden aan het Bethel Weeshuis in Muniguda, India. Hier wonen 75 weeskinderen. Op de school worden ook 545 kinderen geplaatst uit de omgeving. Een maaltijd hoort erbij.

Het tweede deel van de gift gaat naar de school Aros de Esperanza in een straatarme wijk van Medellin in Colombia. De meisjesschool heeft 500 leerlingen die door onderwijs en sportprogramma's uit de gevarenzone van drugs en prostitutie gehouden worden.

Wereldwinkel Brielle is van maandag 28 t/m donderdag 31 oktober gesloten vanwege een kleine verbouwing.

Deel deze pagina: