Live Live

Dorpshuiskamer Westvoorne sluit de deuren

Maandag 07 maart 2022 12:54

Dorpshuiskamer Westvoorne sluit de deuren

De bezoekers hebben er in de afgelopen jaren kunnen genieten van vele verschillende activiteiten die er georganiseerd zijn.

Rockanje - Vanaf oktober 2019 zijn er vele bezoekers in de Dorpshuiskamer Westvoorne geweest. Zij hebben genoten van het samenzijn in de Dorpshuiskamer. Maar in verband met de verkoop van het pand aan de Dorpsweg in Rockanje heeft het bestuur van de Dorpshuiskamer helaas moeten besluiten om de deuren per 1 april as. te sluiten, omdat er geen geschikte vervangende ruimte is gevonden.

De huiskamer was een bijzondere ontmoetingsplek in Westvoorne. Een plek waar inwoners die dreigden te vereenzamen, bijvoorbeeld door geheugenproblemen, elkaar konden ontmoeten. Het is ontstaan vanuit de behoefte van de zorgvraag van de inwoners. Het is opgezet door vrijwilligers met ondersteuning van stichting MEE en de gemeente Westvoorne. 

‘Het bestuur wil graag de vele betrokkenen bedanken voor de grote, positieve inzet de afgelopen jaren’, aldus voorzitter Dini Muizer. ‘Mede hierdoor hebben de bezoekers fijne dagen kunnen doorbrengen in de huiskamer. Er zijn vele activiteiten georganiseerd, zoals diners, crea-ochtenden, barbecues en spelletjesochtenden. Ook de sponsors mogen we niet onbenoemd laten, Koedam Fruit voor de wekelijkse levering van groeten en fruit, Bloemsierkunst Toscane voor het wekelijkse boeket bloemen, Kees de Slager voor de levering van vlees voor de barbecue en Cafetaria Petit Restaurant Oostvoorne voor de heerlijke oliebollen.

Tot slot wordt de gemeente Westvoorne bedankt voor de fijne samenwerking met name met wethouder Wilbert Borgonjen en Marjolein van Bochove. En natuurlijk bedanken wij als allerlaatstede alle bezoekers die het vertrouwen in ons gehad hebben en ons bezochten!’

Deel deze pagina: