Live Live

Douane onderschept twee partijen cocaïne

Gepubliceerd: Donderdag 22 september 2022 10:13

Douane onderschept twee partijen cocaïne

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaken verder in onderzoek.

Rotterdam - De Douane heeft dinsdag tijdens een controle twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In totaal gaat het om 1527 kilo. De straatwaarde van deze partijen is ruim114 miljoen euro.

De eerste partij, 450 kilo drugs, werd aangetroffen tussen blikken asperges afkomstig uit Peru. De blikken waren bestemd voor een bedrijf in Spanje. Het vermoeden is dat de drugs door uithalers van het haventerrein gesmokkeld moesten worden. Dit hebben ze kunnen voorkomen.

Niet veel later troffen douaniers tussen een container geladen met gitaren uit Amerika 1077 kilo verdovende middelen aan. De gitaren zijn bestemd voor een bedrijf in Nederland. Mogelijk zijn de drugs ergens in Zuid-Amerika in de container gestopt.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaken verder in onderzoek. De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Deel deze pagina: