Live Live

Drie basisscholen in de race voor 'ANWB Verkeersplein'

Gepubliceerd: Woensdag 10 mei 2023 13:10

Drie basisscholen in de race voor 'ANWB Verkeersplein'

Doordat kinderen steeds minder ervaring op doen in het verkeer, vindt de ANWB het noodzakelijk om verkeerspleinen te realiseren.

De ANWB houdt ook dit jaar weer een verkiezing voor het 'ANWB Verkeersplein voor een schoolplein'. De winnaars krijgen een verkeersplein op hun schoolplein waar kinderen veilig kunnen oefenen en praktijkervaring op kunnen doen in het verkeer.

"Het voornaamste doel van een ANWB Verkeersplein is dat zij veilig kunnen oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Daarnaast wil de ANWB met verkeerspleinen de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht van kinderen vergroten", zo schrijft de ANWB in een persbericht.

Doordat kinderen steeds minder ervaring op doen in het verkeer, vindt de ANWB het noodzakelijk om verkeerspleinen te realiseren. Dit komt doordat kinderen met de auto of bakfiets naar school worden gebracht en niet altijd actief deelnemen aan het verkeer. "Juist omdat basisschoolkinderen nog volop in ontwikkeling zijn, kunnen zij verkeerssituaties vaak niet goed inschatten", vertelt de ANWB.

Dit jaar zijn drie scholen in onze regio genomineerd: Basisschool De Maasoever in Spijkenisse, De Gelinckschool in Oostvoorne en CBS Anker in Brielle. In totaal doen er 63 basisscholen in Zuid-Holland mee aan de verkiezing en vanaf vandaag kan er gestemd worden op één van deze scholen. Stemmen is mogelijk tot en met vrijdag 26 mei.

Naast het ANWB Verkeersplein krijgen de winnaars ook een ANWB Streetwise lesprogramma, een set van acht verkeersborden, twee stoplichten en een ANWB fiets. Meer informatie en een overzicht van alle genomineerde basisscholen in Nederland zijn terug te vinden op anwb.nl/wineenverkeersplein.

Deel deze pagina: