Live Live

Drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Gepubliceerd: Zondag 09 februari 2020 10:19

Drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Burgemeester Foort van Oosten van Gemeente Nissewaard reikte de onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse korpsavond.

Nissewaard - Henk Borst, Leonard van Brouwershaven en Edwin van Rij ontvingen zaterdag 8 februari een Koninklijke onderscheiding voor hun werk als vrijwillige brandweer op de posten Heenvliet en Zuidland. Zij werden benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Henk Borst (Post Heenvliet)
Henk Borst is sinds 1 september 1999 vrijwilliger bij de blusgroep Heenvliet. In het dagelijks leven is hij dagdienstbevelvoerder op het Snel Interventie Voertuig (SIV) gestationeerd op de kazerne Hellevoetsluis. De heer Borst is ook coördinerend bevelvoerder (1e leidinggevende) op de kazerne Heenvliet. Verder is hij mentor voor de jeugd binnen het korps. Tot een aantal jaren geleden was hij overdag ook instructeur voor de afdeling Vakbekwaam van de VRR; kennis die hij ook nu goed weet te benutten.

Leonard van Brouwershaven (Post Heenvliet)
Leonard van Brouwershaven is sinds 1 april 1995 vrijwilliger bij de blusgroep Heenvliet. Hij doet dit met veel enthousiasme en passie. Bij voorkeur bestuurt hij de brandweerwagen. De heer Brouwershaven is uitstekend in het omgaan, kalmeren en opvangen van slachtoffers en gewonden. Hij staat ongeacht het tijdstip, voor iedereen klaar.

Edwin van Rij (Post Zuidland):
Edwin van Rij is sinds 1 januari 1998 vrijwilliger bij de blusgroep Zuidland. In 1998 kwam hij in dienst bij de toenmalige gemeentelijke Brandweer Bernisse. Na het voltooien van de opleiding Brandwacht, werd hij Brandwacht eerste klas en Hoofdbrandwacht. De heer van Rij staat bekend als een zeer stabiele, vakbekwame man op wie men te allen tijde kan bouwen en vertrouwen.

Deel deze pagina: