Live Live

Druktemeter geeft actueel beeld van drukte

Gepubliceerd: Donderdag 30 juli 2020 20:09

Druktemeter geeft actueel beeld van drukte

De meter geeft een actueel beeld van de stadshuispassage, doorgaans het drukste punt in het stadscentrum. 

Spijkenisse - De gemeente Nissewaard en de BIZ stadscentrum Spijkenisse hebben samen een druktemeter laten plaatsen in de stadshuispassage van het centrum in Spijkenisse. Deze camera meet de actuele hoeveelheid mensen die de stadhuispassage binnenkomen en verlaten.

Aan de hand van deze meetgegevens komt er op de website shoppeninspijkenisse.nl een zogenoemde druktethermometer beschikbaar. Zo kunnen bezoekers van zowel binnen als buiten Nissewaard vooruitlopend op een bezoek aan het stadscentrum een indicatie krijgen van de drukte in de stadhuispassage.

Omdat in het kader van de landelijke coronamaatregelen nog steeds het devies is ‘vermijd drukte’, hebben de gemeente en het BIZ de handen ineen geslagen om er voor te zorgen, dat er in het stadscentrum verantwoord gewinkeld kan worden.

De druktemeter kunnen bezoekers voorafgaand aan hun bezoek raadplegen. De meter geeft een actueel beeld van de stadshuispassage, doorgaans het drukste punt in het stadscentrum, en laat aan de hand van vier kleuren zien hoe druk het op dat moment in de stadhuispassage is.

De groene kleur op de ‘druktethermometer’ geeft aan dat het op dat moment rustig is in de stadhuispassage. De gele kleur geeft aan dat het gezellig druk is en dat er nog geen bijzonderheden te melden zijn. Bij oranje is het zo druk, dat de 1,5 m afstand niet altijd goed gehanteerd kan worden. Geadviseerd wordt dan het bezoek aan de stadhuispassage even uit te stellen en elders in het centrum te starten met het bezoek aan het centrum. Tussentijds kan men altijd via de telefoon kijken of de kleur is veranderd.

Ook kunnen bezoekers er voor kiezen, hun auto in een van de andere parkeergarages te zetten en vanuit daar naar het centrum te lopen. Kleurt de druktethermometer rood, dan wordt in de stadhuispassage in z’n geheel eenrichtingsverkeer ingesteld om de toeloop beter te reguleren. De meter registreert overigens alleen de bewegingen en geen persoonlijke kenmerken. De meter is dus AVG-proof.


Deel deze pagina: