Live Live

Duatleet van ’t Verlaat start op World Games Birmingham

Gepubliceerd: Maandag 11 juli 2022 11:59

Duatleet van ’t Verlaat start op World Games Birmingham

Van 't Verlaat zal zaterdag 16 juli beginnen aan zijn wedstrijd in het Amerikaanse Birmingham. 

Nissewaard - Tweevoudig sportman van Nissewaard Joey van ’t Verlaat komt komend weekend uit op het onderdeel duathlon tijdens de World Games in het Amerikaanse Birmingham; één van de grootste sportevenementen ter wereld.

De atleet die in zijn jeugdige jaren begon bij TVS'90, won eerder brons op zowel het Europees als Wereldkampioenschap duathlon, werd door bondscoach Armand van der Smissen geselecteerd. Samen met vijf andere duatleten zal hij Nederland vertegenwoordigen op dit vierjaarlijkse evenement, ook wel de 'Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten' genoemd. In totaal nemen 3500 atleten uit ruim 100 landen deel aan verschillende disciplines.

Van 't Verlaat zal zaterdag 16 juli beginnen aan zijn wedstrijd bestaande uit 10 kilometer hardlopen, 40 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Met weersomstandigheden die vergelijkbaar zijn met de olympische spelen van vorig jaar - een temperatuur van ruim boven de 30 graden en een hoge luchtvochtigheid - zal het een zware wedstrijd worden.

Op de Instagram stories van @triathlonverenigingtvs90 zullen live updates geplaatst worden!

Foto: Peter Horsten

Deel deze pagina: