Live Live

Duin/Bunkertour Biber

Gepubliceerd: Vrijdag 13 maart 2020 16:59

Duin/Bunkertour Biber

Uniek is dat u op 2, 3 en 5 mei al wandelend kennis kan nemen van 16 bunkers, locaties en bouwwerken in de Stelling Biber.

Oostvoorne - In het kader van de viering van 75 jaar vrijheid Westvoorne is er door de Stichting Biberbunker Oostvoorne een uitgebreid programma opgezet. De Duin/Bunkertour betreft een wandeling door de prachtige duinen van Oostvoorne waarbij tevens deskundige gidsen aanwezig zijn.

In de periode 42/45 was een duingebied bezet door de Duitse Luchtmacht (Luftwaffe). Hier stonden uitgebreide Radarinstallaties opgesteld. En werden er ca. 100 bunkers/bouwerken gerealiseerd. De Radarinformatie stelde de gevechtsleiding in staat de geallieerde vliegtuigen goed in kaart te brengen, en de eigen jagers en FLAK (luchtafweergeschut) te dirigeren voor onderschepping van de geallieerde bommenwerpers op weg richting Duitsland.

Wat is er Uniek ?
Uniek is dat u op 2, 3 en 5 mei al wandelend kennis kan nemen van 16 bunkers, locaties en bouwwerken in de Stelling Biber. De route zal eindigen bij de Biberbunker. Op een zestal bunkerlokaties zijn gidsen aanwezig om u waar nodig met de juiste informatie te ondersteunen . Voor deze bijzondere 75 jaar viering is in de Biberbunker een specifieke fototentoonstelling ingericht met het thema bevrijding Westvoorne, deze mag u niet missen. Bij de Biberbunker kan tevens en specifieke bevrijdingsmaaltijd worden genoten. Het geheel zal worden opgeluisterd door een aantal re-enactors en gidsen die geheel in stijl zijn gekleed in Canadese en Engelse uniformen met jeeps V Force uit 1045

Aansluitend aan tentoonstelling is er op 2 en 3 mei in de Biberbunker nog een specifieke lezing georganiseerd, zie programma. Voor deelname lezing even aanmelden op www.biberbunker.nl

PROGRAMMA voor 2 , 3 en 5 mei. Alle activiteiten zijn geheel gratis.

Zaterdag 2 mei 2020

09.30 uur opening duin/bunkerroute door Burgemeester De Jong.

10.00 uurstart duin/bunkerroute door de stelling.

15.30 laatste start duin/bunkerroute door de stelling.

16.30 uur speciale lezing door Ben Benschop over bevrijding Westvoorne. (aanmelden op www.biberbunker.nl)

Zondag 3 mei 2020.

10.00 uur start duin/bunkerroute door de stelling.

15.30 uur laatste start duin/bunkerroute door de stelling.

16.30 uur speciale lezing door Jack Westhoeve in de Biberbunker over Widerstandsnest De Punt en Luchtoorlog boven Goeree Overflakkee. (aanmelden op www.biberbunker.nl)

Dinsdag 5 mei 2020.

10.00 uur start duin/bunkertour door de stelling.

15.30 uur laatste start duin/bunkerroute door de stelling.

ATTENTIE: Op 5 mei is er tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van onze pendeldienst met legervoertuigen vanaf het bevrijdingsfestival aan de Hofwei, naar het startpunt Duin/bunkertour.

Deel deze pagina: