Live Live

Duinendag, een middag vol avontuur!

Gepubliceerd: Zaterdag 09 september 2023 12:23

Duinendag, een middag vol avontuur!

De Duinendag wordt georganiseerd door het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

Oostvoorne - Kom zondag 17 september naar de Duinendag en ontdek de schatten van de natuur. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en IVN hebben een mooie route door de duinen uitgezet. Duik met schepnet in de onderwaterwereld, kom alles te weten over het werk van een fretteur en pluis een uilenbal uit. Een superleuke middag voor kleine en (heel) grote kinderen. Ben jij erbij? Kom tussen 11:00 en 16:00 naar de parkeerplaats Berkenrijsweg in Oostvoorne en start hier je avontuur!

Simone Jongepier van het IVN stond aan de wieg van de Duinendag in 2000. "Toen wilden we kinderen betrekken bij de natuur door te doen. En dat willen we nog steeds: door aanraken, zien, ruiken, proeven en goed luisteren ontdek je zoveel moois buiten. Je hebt al je zintuigen nodig langs de route die we hebben uitgezet." Onderweg kom je op verschillende plekken iemand of een opdracht tegen. Gewapend met een activiteitenkaart ontdek je de geheimen van paddenstoelen, vang je wel 20 insecten door een keer aan een tak te schudden, bak je je eigen broodje boven het vuur en nog veel meer!

Ben je erbij?
Meld je aan via zhl.nl/duinendag en jouw activiteitenkaart ligt klaar bij de kassa op 17 september. Je kunt de activiteitenkaart ook op de dag zelf kopen bij de kassa. Op de site vind je ook het programma en exacte locatie.


Deel deze pagina: