Live Live

Dukdalf vaccinatielocatie in gemeente Brielle

Gepubliceerd: Vrijdag 22 januari 2021 12:10

Dukdalf vaccinatielocatie in gemeente Brielle

De GGD en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond hebben de locatie geschouwd en geconstateerd dat de sporthal voldoet. 

Brielle - Sporthal de Dukdalf in Brielle wordt de vaccinatielocatie in gemeente Brielle. De komende maanden gaat de GGD op deze locatie, met 4 prikstraten de inwoners van de gemeente vaccineren tegen COVID-19. De startdatum is naar verwachting 22 februari 2021.

Sporten in de Dukdalf

De gehele sporthal wordt gebruikt voor vaccinatie, waardoor sporten op deze locatie helaas niet meer kan plaatsvinden. De sportverenigingen en onderwijsinstellingen zijn geïnformeerd en de gemeente gaat kijken naar mogelijke alternatieven om het sporten en bewegen te faciliteren, wanneer de coronamaatregelen dat weer toelaten.
GGD

De GGD en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond hebben de locatie geschouwd en geconstateerd dat de sporthal voldoet aan het programma van eisen. De gemeente Brielle is verantwoordelijk voor de inrichting van de sporthal en is daar inmiddels mee gestart.

In de regio Voorne- Putten komen 15 tot 20 vaccinatie locaties van de GGD, om bewoners van de regio dichter bij huis te kunnen vaccineren. Het doel hiervan is om de vaccinatiebereidheid zo hoog mogelijk te krijgen. Lange reisafstanden kunnen inwoners ervan weerhouden om zich te laten inenten met het vaccin tegen COVID-19.

Deel deze pagina: