Live Live

Duurzaamheidslening Nissewaard succesvol van start

Gepubliceerd: Woensdag 06 januari 2021 16:31

Duurzaamheidslening Nissewaard succesvol van start

Woningeigenaren kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen van minimaal € 2500 en maximaal € 25.000. 

Nissewaard - Veel woningeigenaren gebruiken de duurzaamheidslening die de gemeente Nissewaard in november 2020 lanceerde. In november en december ontving de gemeente tientallen aanvragen en binnen een paar weken was het voor 2020 beschikbare bedrag aangevraagd. Aanvragen richten zich op zowel de installatie van zonnepanelen als isolatiemaatregelen.

Voor 2021 is er weer en zelfs meer geld beschikbaar om inwoners te ondersteunen met een lening voor het verduurzamen van hun woning.

Wethouder Igor Bal: “Als gemeente helpen we de inwoners waar mogelijk op weg bij het verduurzamen van hun woning. De duurzaamheidslening helpt daarbij en dat horen we ook terug van inwoners. Doordat we als gemeente het investeringsbedrag als het ware voorschieten hoeven mensen dat niet zelf te doen. De besparing zie je direct terug op je energierekening en daarmee kun je de lening aflossen. Daardoor merk je er tijdens de looptijd van de lening bijna niets van in je portemonnee en hou je zelfs vaak maandelijks nog wat over. Nadat de lening is afgelost, profiteer je volledig van de besparing die je hebt gerealiseerd. Wat goed om te zien dat er zoveel woningeigenaren hun huis willen verduurzamen. Zo werken we met elkaar aan een duurzaam Nissewaard.”

Duurzaamheidslening

Woningeigenaren kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen van minimaal € 2500 en maximaal € 25.000. De lening kan gebruikt worden voor het plaatsen van zonnepanelen en voor het zelf isoleren van de woning (doe-het-zelf). De voorwaarden van de lening zijn zo gunstig mogelijk gemaakt. Zo hoeven er geen afsluitkosten te worden betaald en liggen de rentepercentages tussen 1,6% en 2,1%. De looptijd is 10, 15 of 20 jaar en tussentijds kan boetevrij worden afgelost. Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen voor meer informatie en het doen van een aanvraag terecht op de website van de gemeente.

Samen naar een duurzaam Nissewaard

De gemeente Nissewaard organiseert dit jaar diverse activiteiten om inwoners op weg te helpen hun woning energiezuiniger te maken. Deze activiteiten passen bij de ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties. Dit doen ze in het kader van de campagne Wij.Doen.Groen.

Deel deze pagina: