Live Live

Duurzame Dag in bibliotheek De Boekenberg

Gepubliceerd: Zaterdag 11 juni 2022 15:15

Duurzame Dag in bibliotheek De Boekenberg

De Duurzame Dag vindt plaats in De Boekenberg in Spijkenisse en staat geheel in het teken van duurzaamheid.

Spijkenisse - Duurzaamheid is belangrijker dan ooit! Ruim 10 jaar draagt De Boekenberg hun steentje hierin bij. Wat onlangs, voor het 2e jaar op rij, werd beloond met de Green Key certificering; het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche. Daar zijn ze ontzettend trots op!


Geheel in dit thema organiseren zij op zaterdag 25 juni 12.00-16.00 uur een Duurzame Dag vol originele, duurzame (gratis) activiteiten voor alle leeftijden. Van een theatervoorstelling tot een workshop waarin je je douche leert omtoveren tot kruiden-shower-steamer.

De Duurzame Dag vindt plaats in De Boekenberg in Spijkenisse en staat geheel in het teken van duurzaamheid. Bezoekers van alle leeftijden kunnen gratis deelnemen aan leuke, originele duurzame activiteiten. Het doel is vooral dat iedereen deze middag aan de slag kan met het verduurzamen van zijn of haar leven.

Wat is er te doen?
Kinderen kunnen gratis de muzikale interactieve theatervoorstelling '(F)linke Soep' bezoeken: Ga mee op reis en beleef spetterende avonturen met Charles Moore, een rappend lantaarnvisje, een verstrikt zeepaardje en veel, heel veel plastic.

Daarnaast kunnen kinderen deze middag aan de slag bij het Duurzame Kinderkookcafé. Onder leiding van onze creatieve kok wordt er in een handomdraai een lekkere duurzame maaltijd gemaakt.

Ook kunnen kinderen en volwassenen deelnemen aan een workshop om een eigen Shower Steamer te maken - gegeven door kruidenexpert Renee van Homemade with Green.

Voor volwassenen is er ook een lezing van Emmely van Zelfvoorzienendemeid waarbij je naar huis gaat met praktische, waardevolle tips rondom verduurzaming.

Tot slot kun je aanschuiven bij het duurzame spreekuur voor vragen rondom het verduurzamen van je woning, het besparen van energie of hoe je op andere manieren geld kunt besparen en verduurzamen.

Deel deze pagina: