Live Live

Duurzame ledverlichting in de wijk Rugge

Gepubliceerd: Vrijdag 17 juli 2020 17:10

Duurzame ledverlichting in de wijk Rugge

Met de vervanging van de verlichting speelt de gemeente in op een duurzame toekomst.

Brielle - Wethouder Robert van der Kooi gaf vrijdag het startschot voor het plaatsen van duurzame ledverlichting in de wijk Rugge. In een deel van de wijk wordt de oude straatverlichting vervangen door led-armaturen. Brielle telt 500 led-armaturen; daar komen er nu ruim 200 bij. CityTec verwacht de armaturen eind deze maand vervangen te hebben.

Met de vervanging speelt de gemeente in op een duurzame toekomst. Het gebruik van ledverlichting zorgt direct voor verlaging van het energieverbruik. Het wittere licht van de straatverlichting zorgt voor meer kleurherkenning. Iedereen is beter zichtbaar wat zorgt voor een groter veiligheidsgevoel. Daarnaast is gebleken dat er minder storingen in de straatverlichting zijn op plekken waar al ledverlichting is. Wethouder Robert van der Kooi: “Door deze vervanging gebruiken we direct minder stroom, is het beheer goedkoper en voelt het beter voor bewoners. Behalve nu in Rugge lijkt het mij goed om ook andere wijken te voorzien van ledverlichting.”

De werkzaamheden vinden o.a. plaats in de Alkemadelaan, Gaarde en Frank van Borselenstraat. Naar verwachting zorgt de vervanging niet voor hinder bij bewoners.

Deel deze pagina: