Live Live

Dyron Bijl keert terug bij Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Dinsdag 04 januari 2022 15:49

Dyron Bijl keert terug bij Hellevoetsluis

Met de toch al talentvolle groep en enkele ervaren krachten, hoopt Hellevoetsluis ook volgend seizoen weer hoge ogen te gaan gooien.

Hellevoetsluis - Na een afwezigheid van 10 seizoenen, waarin hij o.a. uitkwam in de 3e divisie en hoofdklasse, keert Dyron Bijl weer terug bij de club waar het ooit voor hem begon! Hoe het seizoen dit seizoen voor Hellevoetsluis ook mag eindigen, de komst van de 30-jarige Hellevoeter is, zonder andere keepers tekort te willen doen, een enorme kwaliteitsinjectie voor de rood-witten.

Dyron begon in 1996 met voetballen bij de Hellevoeters en doorliep daar de hele jeugd om al op zijn 18e de eerste keeper van het eerste zaterdagelftal te worden. Het hoogtepunt in die jaren was het kampioenschap in de 3e klasse, maar hoewel Dyron graag met Hellevoetsluis het avontuur in de 2e klasse was aangegaan, kon hij een aanbod van het hoger spelende Spijkenisse niet weigeren. Ook daar beleefde hij grote successen, door zowel in de 1ste klasse als in de hoofdklasse kampioen te worden en de Rijnmond Cup te winnen. Na een conflict met de toenmalige trainer vertrok Bijl in 2018 naar Poortugaal, waarmee hij promoveerde naar de hoofdklasse. Ook daarin was Bijl weer een vaste waarde.

De belofte die Dyron maakte toen hij wegging, dat hij ooit nog eens terug zou keren, hing al een aantal seizoenen in de lucht. Ieder jaar werd het lijntje wel weer gelegd, maar tot nu toe was het nog steeds te vroeg. “Toen ik op 20-jarige leeftijd vertrok zei ik al dat ik graag nog eens terug zou keren bij de club. We werden in dat jaar kampioen en zouden naar de tweede klasse gaan. Een avontuur waar ik ontzettend veel zin in had, maar Spijkenisse kwam langs en dat voelde als een kans die ik destijds niet kon laten lopen. Iedereen gunde me die stap, dat was zo ontzettend mooi en tekent voor de sfeer bij de club. Tegelijkertijd vond ik het wel ontzettend jammer dat ik niet met Hellevoetsluis het avontuur in de 2e klasse zou beleven. Kampioen worden met de club waar je al heel je leven speelt is speciaal en maakte me extra trots”, aldus de doelman, in het dagelijks leven als Salesmanager werkend voor Cross Media en samenwonend met zijn vriendin Naomi en hond Frenk.

Dyron is ontzettend gemotiveerd om volgend seizoen de club te helpen om nieuwe successen te beleven en hoopt met zijn ervaring in het selectievoetbal een bijdrage te leveren aan de goede resultaten en ontwikkeling van het team. Er zijn echter meer redenen waarom hij nu voor Hellevoetsluis heeft gekozen. Bijl zegt: “Ik vind de combinatie tussen presteren en gezelligheid ook belangrijk en dat is dus ook een belangrijke reden dat ik graag terugkom bij de club. Er zijn nog veel bekende gezichten op de club in vergelijking met 10 jaar geleden en veel van mijn vrienden spelen nog op de club in o.a. het derde elftal. Dat zegt veel over de warmte, de positiviteit en het familiaire gevoel dat bij VV Hellevoetsluis heerst”.

Met de toch al talentvolle groep en enkele ervaren krachten, hoopt Hellevoetsluis, mogelijk in de 1ste klasse, zodoende ook volgend seizoen weer hoge ogen te gaan gooien.

Deel deze pagina: