Live Live

Edukans stopt met schoenendoosactie

Gepubliceerd: Zaterdag 08 februari 2020 15:14

Edukans stopt met schoenendoosactie

Scholen kunnen het hele jaar meedoen aan Edukans Schoolmaatjes, dat in de plaats komt van de actie Schoenmaatjes. 

Regio - Na 24 jaar komt er een einde aan één van de langst lopende goede doelen acties voor basisscholen. Ontwikkelingsorganisatie Edukans stopt met Schoenmaatjes. "We vonden het tijd voor een duurzamer initiatief. Met trots lanceren wij een nieuwe actie die kinderen uit verschillende landen nog meer met elkaar verbindt", vertelt directeur Ron Rijnbende.

Miljoenen Nederlandse kinderen en duizenden basisscholen deden mee aan Schoenmaatjes. De actie was geliefd vanwege het concrete karakter. Met de nieuwe actie, onder de naam Schoolmaatjes, komen basisscholen in actie voor duurzame schoolmaterialen. Het geld dat zij ophalen met hun actie wordt besteed aan Correctbooks, speciale schriften met herbruikbare pagina's. De kinderen in Nederland versieren de kaften van de Correctbooks om hun cadeau aan een leeftijdsgenootje in Ghana persoonlijk te maken. Via vlogs maken de klassen kennis met elkaars cultuur en (school)leven.

Verrassingsbezoek van Ron Boszhard
Scholen kunnen het hele jaar meedoen aan Edukans Schoolmaatjes. Scholen die zich voor 1 maart aanmelden, maken kans op een verrassingsbezoek van Ron Boszhard aan hun school.

Aanmelden kan via www.edukans.nl/schoolmaatjes.

Deel deze pagina: