Live Live

Een getuigschrift en een bronzen medaille

Gepubliceerd: Vrijdag 20 mei 2022 20:54

Een getuigschrift en een bronzen medaille

Mevrouw Bal en mevrouw Bakelaar hielpen een moeder die samen met haar zoontje een kinderwagen uit het water probeerde te tillen.

Nissewaard - Mevrouw Bal en mevrouw Bakelaar ontvingen deze week een getuigschrift met bronzen medaille van de Maatschappij tot redding van drenkelingen uit handen van burgemeester Foort van Oosten. Op 20 juli 2020 hebben zij een baby gered die te water was geraakt.

De kinderwagen was richting het water gerold en in het water beland toen de moeder heel even de kinderwagen losliet om met haar zoontje te praten. De moeder ging direct het water in, maar kreeg de kinderwagen zelf niet uit het water. Mevrouw Bal en mevrouw Bakelaar schoten direct te hulp en hielpen de moeder samen met haar zoontje de kinderwagen uit het water te tillen. De politie was gealarmeerd en kwam met maximale inzet ter plaatse. Dat betekent dat de politie, de brandweer én de ambulance komen. De moeder was heel erg geschrokken en vooral emotioneel. En tegelijkertijd was zij enorm blij en dankbaar dat het zo was afgelopen.

Omdat de twee dames een heldendaad hebben verricht, zijn zij aangemeld bij de Maatschappij tot redding van drenkelingen die de beide dames onderscheidden.

Deel deze pagina: