Live Live

Een gewonde bij verschillende voertuigbranden

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 11:19

Een gewonde bij verschillende voertuigbranden

De politie is een groot onderzoek gestart naar de brandstichtingen, in totaal zijn er 7 auto’s, 1 scooter en 1 caravan in brand gegaan.

Spijkenisse/Hoogvliet - Woensdagmorgen 7 november zijn er rond 01.04 uur verschillende branden ontstaan in Spijkenisse en Hoogvliet.

De eerste brand was een scooter bij een bedrijfspand aan de Herman de Grootweg in Spijkenisse. De volgende brand om 2:31 uur was een voertuigbrand op de Dorpsstraat in Hoogvliet, waarna om 2:51 uur een voertuigbrand werd gemeld op de Veerweg in Spijkenisse.

Terwijl de brandweer hier aan het blussen is, horen zij het geluid van het inslaan van een ruitje en wordt de volgende auto in brand gestoken. Een achtervolging op de dader wordt nog ingezet, maar deze ziet te ontkomen.

Hierna wordt er na een paar minuten weer een autobrand gemeld in Spijkenisse en om 4:10 uur wordt de volgende autobrand gemeld op De Ritte in Spijkenisse. De politie is dan inmiddels een klopjacht gestart op de pyromaan, maar krijg deze niet te pakken.

Dan om 4:37 uur wordt er weer een autobrand gemeld, dit keer op de Eikenlaan in Spijkenisse. Terwijl de brandweer hier nog staat te blussen, wordt de volgende brand gemeld op de Clara Visserstraat in Spijkenisse.

Ter plaatse blijkt dit geen auto te zijn, maar een caravan waar nog een persoon in lag te slapen. De bewoner kan op tijd de caravan verlaten, maar moet wel naar het ziekenhuis vanwege rookinhalatie. Na deze brand is er geen melding meer gekomen.

De politie is een groot onderzoek gestart naar de brandstichtingen. In totaal zijn er 7 auto’s, 1 scooter en 1 caravan in brand gegaan.

Bron en foto: 112-Rijnmond

Deel deze pagina: