Live Live

Een natuurspeeltuin bij het Mildenburgbos

Gepubliceerd: Vrijdag 22 januari 2021 12:15

Een natuurspeeltuin bij het Mildenburgbos

De speeltuin wordt ontwikkeld in samenspraak met een groep zeer enthousiaste en betrokken omwonenden en ouders.

Oostvoorne - Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaat in samenwerking met de gemeente Westvoorne en een groep actieve omwonenden een natuurspeeltuin ontwikkelen in het Mildenburgbos. De natuurspeeltuin moet op de plek komen waar nu nog de voormalige peuterspeelzaal de Peuterhof staat.

Toen de Peuterhof begin 2020 haar deuren sloot voor de kleinste inwoners van Oostvoorne, kocht het Zuid-Hollands Landschap het oude gebouw. Binnenkort beginnen de sloopwerkzaamheden. Op een deel van de vrijkomende grond wordt de nieuwe natuurspeeltuin gerealiseerd. Op de rest van de grond krijgt de natuur opnieuw de ruimte.

Sloop

Eind januari begint Stichting Het Zuid-Hollands Landschap met de sloop van de oude peuterspeelzaal op landgoed Mildenburg. Veel inwoners van Oostvoorne kennen het oude gebouw van binnen en van buiten. Zij hebben hier als kind gespeeld en voor het eerst vrienden gemaakt. Er liggen ontelbaar veel eerste herinneringen. Desondanks is de sloop een logische stap, omdat het oude gebouw niet meer voldoet aan de huidige wet- en regelgeving en omdat het vervuilende stoffen bevat.

Samenspraak omwonenden

In Oostvoorne is behoefte aan een extra natuurlijke speelplek, naast de speeltuin bij het oude gemeentehuis. Met het Mildenburgbos zo dichtbij is dit een geschikte locatie. De ruimte nodigt uit tot vrij spel in natuurlijk groen en tot het opbouwen van een band met de natuur. Het zal de cognitieve, fysieke en emotionele ontwikkeling van kinderen stimuleren. De speeltuin wordt ontwikkeld in samenspraak met een groep zeer enthousiaste en betrokken omwonenden en ouders. Binnenkort organiseert de gemeente een online bijeenkomst waar idee├źn en wensen worden opgehaald, zodat de natuurlijke speeltuin zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van de gebruikers.

Crowdfunding

Om de natuurspeeltuin extra mooi te maken, wordt vanuit de groep omwonenden en ouders gekeken of er via crowdfunding extra geld voor de speeltuin kan worden opgehaald, naast het bedrag dat vanuit de gemeente beschikbaar is gesteld.

Deel deze pagina: