Live Live

Een plek in reizende fototentoonstelling

Gepubliceerd: Zaterdag 14 december 2019 19:18

Een plek in reizende fototentoonstelling

Het werkgeluk van Sabrina uit Spijkenisse gaat onderdeel uitmaken van een reizende fototentoonstelling. 

Spijkenisse - Sabrina is werkzaam als verpleegkundige en coördinerend begeleider in Spijkenisse en ze is gelukkig met haar werk. Ze werkt voor verstandelijk beperkten en maakt haar cliënten het liefst gelukkig met kleine dingen; die maken haar werk waardevol én zorgen voor blije cliënten.

Een mooi geluid over werkgeluk in de zorg, stelt uitzend- en thuiszorgorganisatie HappyNurse. In opdracht van HappyNurse heeft zorgfotograaf Frank Muller het geluksmoment van Sabrina vastgelegd. De fototentoonstelling waar Sabrina deel van uit maakt zal gaan rondreizen van zorginstelling naar zorginstelling door heel Nederland.

Het mooiste zorgverhaal van Spijkenisse

Eén van Sabrina's cliënten is Ria, die onder begeleiding zelfstandig in een appartement woont. Ria reageert door haar beperking impulsief; heel verdrietig bij tegenslag, maar ook heel blij als er iets leuks gebeurt. "Laatst kwam ik uit mijn slaapdienst en Ria werd die dag 78 jaar. Zij vindt jarig zijn enorm spannend en beleeft er veel plezier aan. Dus heb ik haar samen met een collega wakker gezongen en we gaven daarna een klein cadeautje. De zielsgelukkige blik in haar ogen en de grote glimlach op haar gezicht maakten me emotioneel. Ik besefte hoe belangrijk deze kleine dingen zijn en dat deze momenten mijn werk fantastisch maken! Dat was mijn Happy Moment." Daarna hebben Sabrina en haar collega's besloten alle cliënten op hun verjaardag in het zonnetje te zetten. Ze krijgen ontbijt op bed, hun lievelingseten, een verjaardagskaart én een klein verjaardagscadeautje. Het is een groot succes. "En bij Ria's volgende verjaardag staat een extra aantekening: wil graag wakker gezongen worden!"

Reizende fototentoonstelling

HappyNurse etaleert op een bijzondere manier het werkgeluk in de zorg met een mooie fotoserie, die rond zal gaan reizen van zorginstelling naar zorginstelling door heel Nederland. De uitzend- en thuiszorgorganisatie heeft verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland opgeroepen om hun persoonlijke geluksmomenten in de zorg te delen. Uit deze inzendingen zijn twaalf zorgprofessionals uit verschillende regio's in Nederland gekozen voor een fotoshoot met fotograaf Frank Muller. Muller was voorheen werkzaam als verpleegkundige en is nu gespecialiseerd in zorgfotografie. De foto's zijn ook gebundeld in alweer de negende editie van de agenda voor verpleegkundigen 'Nurse Notebook 2020' uitgegeven door HappyNurse zelf.

HappyNurse is opgericht in 2008 en heeft inmiddels 24 uitzendvestigingen en 36 wijkteams in Nederland. Zij levert verpleegkundigen en verzorgenden aan zorginstellingen en biedt thuiszorg aan cliënten met lokale wijkteams. De tevredenheid van de medewerkers staat daarbij centraal: Happy Nurse = Happy Patiënt. Op deze manier wordt een hoge kwaliteit van zorg gewaarborgd en zijn Happy Nurses meer bevlogen in hun werk. Lees meer dan 60 inzendingen van andere zorgprofessionals over hun werkgeluk in de zorg via deze link: www.happynurse.nl/happymoment

Deel deze pagina: