Live Live

Een verdiende nederlaag voor Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Zondag 16 april 2023 09:38

Hiermee deed Hellevoetsluis voorgoed afstand van de titel en kan NSVV zich opmaken voor het kampioenschap.

Hellevoetsluis - Bij een overwinning op koploper NSVV had Hellevoetsluis nog een kleine kans gehad op de titel, maar geen moment kon Hellevoetsluis aanspraak maken op een resultaat. De 3-0 nederlaag was weliswaar geflatteerd, maar wel verdiend. Een geluk bij een ongeluk voor de Hellevoeters was de 4-1 nederlaag van DBGC, waardoor de rood-witten nog altijd op de 3e plaats bivakkeren.

Op een heerlijke lentedag, voor een behoorlijk aantal toeschouwers, traden NSVV en Hellevoetsluis om 14:30 uur in Numansdorp aan voor hun onderlinge confrontatie. De heenwedstrijd was geƫindigd in 0-0 en daarin was Hellevoetsluis de bovenliggende partij, maar won NSVV de eerste periode. In de daaropvolgende wedstrijden liet Hellevoetsluis nog wel eens een steekje vallen, waar de Numansdorpers hun wedstrijden wel wonnen.

Zodoende was het verschil op de ranglijst voor aanvang van deze wedstrijd inmiddels opgelopen tot 9 punten. Mocht Hellevoetsluis nog enige aanspraak willen maken op de titel, dan moest er dus gewonnen worden. Bij een nederlaag konden de kampioensaspiraties definitief in de kast.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 14e minuut al in een 1-0 voorsprong. Rechtsback Timo Verheij werd eenvoudig uitgespeeld door Jasper Huisman en de laatste krulde de bal vanaf rechts met zijn linker fraai in de verre hoek (1-0). Hoogstaand was het daarna allerminst en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Het wachten was tot de 38e minuut voordat het volgende hoogtepunt voor de thuisploeg zich aandiende. De Numansdorpse aanvoerder nam een indraaiende hoekschop, welke door Hellevoeter Mischa van Kempen werd verlengd tot in het eigen doel (2-0).

Hellevoetsluis was in de 2e helft beter en wanneer de scheidsrechter het onterechte vlagsignaal van de clubgrensrechter niet had overgenomen, hadden de Hellevoeters al snel in de 2e helft op 2-1 kunnen komen. Hoewel de scheidsrechter dicht op de situatie stond, honoreerde hij toch het vlagsignaal en ging de grootste kans voor de ING-boys zodoende verloren. Het spel werd rommeliger, ontsierd door vervelende overtredingen en irritaties, waardoor er geen tempo in zat en de kansen waren ook op de vingers van 1 hand te tellen.

Met een 3-voudige wissel probeerde Paul Bestebreur het tij nog te keren, maar ook dit zette geen zoden aan de dijk. In de 83e minuut besliste NSVV het duel definitief. Dit keer negeerde de scheidsrechter wel het vlagsignaal van de grensrechter van Hellevoetsluis en kreeg de Numansdorpse spits vrije doortocht naar het doel van Dyron Bijl. Met een schuiver in de verre hoek zorgde hij voor de 3-0 eindstand. Zodoende deed Hellevoetsluis voorgoed afstand van de titel en kan NSVV zich opmaken voor het kampioenschap.