Live Live

Eenakterfestival In Brestheater

Gepubliceerd: Dinsdag 31 januari 2017 00:39

Eenakterfestival In Brestheater

Brielle - Op zondag 5 februari organiseert de Stichting kunst en cultuur Brielle voor de vijfde keer het Eenakterfestival in het Brestheater in Brielle.

Diverse toneelgroepen van Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee dingen mee naar de Eenakterprijs.

Het middagprogramma begint om 14.30 uur met een voorstelling van Ziezo uit Rockanje met “Vermist” geschreven en geregisseerd door Anja Meijer: Belevenissen in café ‘’t Oude Kruikje’. Zij worden gevolgd door Toneel Re-el uit Ouddorp met “Anna en Eva” geregisseerd door Carla Assenberg; twee vrienden, één overtuiging, één passie en één hulpvraag – Blijft vriendschap bestaan in tijden van nood?

Na de pauze is toneelgroep De Komedianten uit Zwartewaal aan de beurt met “Onmin”. Het gaat over een nacht op weg naar passie. De middag wordt afgesloten door Centrum voor de Kunst uit Spijkenisse. “Wat hebben een ongeluk, een feesthoed en talloze affaires met elkaar gemeen? In 'De erfenis' van Lenneke Mietes duizelt het van de scherpe dialogen en schrijnende situaties. 'De erfenis' is dicht op de huid en tegelijkertijd meeslepend. Een familieverhaal is nog nooit zo bizar geweest.”

Het avondprogramma begint om 19.00 uur en wordt geopend door Helvetia uit Hellevoetsluis met “Kom dat ik je kus” bewerkt en geregisseerd door Ruud Vrij. “Twee vrouwen, die in de confrontatie met elkaar zoeken naar hun ‘waarheid’. Het verlangen naar, is de passie, die deze twee vrouwen weer samenbrengt. Een soort familiediner, maar dan anders!” Daarna volgt de Brielse groep “Rijp en Groen” met “Hole in One”. “Vier in golf gepassioneerde belegen heren in blijde verwachting” Daarna het optreden van De Dolle Spijker uit Spijkenisse met “Heldinnen op sokken”. “Het lijkt een rustig avondje te worden voor de cafébaas, tot er twee dames op leeftijd de bar binnenkomen….”

De avond wordt afgesloten door toneelgroep TIOS uit Spijkenisse met “Niets van enige betekenis in deze wereld is bereikt zonder PASSIE, geschreven en geregisseerd door Margareth van Rooijen. Hierna is een pauze gevolgd door juryverslag en toekenning van de prijs. De jury bestaat dit jaar uit André Kok, Mirjam Stolk en Kathinka van Putten.

Kaarten voor het Eenakterfestival zijn verkrijgbaar aan de kassa van BREStheater, geopend woensdag-donderdag en vrijdag van 14-17 uur en 1 uur voor aanvang van de voorstelling of via de website www.brestheater.nl

Deel deze pagina: