Live Live

Eenvoudige zege voor vv Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Zondag 13 november 2022 19:57

Door de winst blijft Hellevoetsluis wel in het spoor van de koplopers Zuidland en NSVV.

Hellevoetsluis - Voor Hellevoetsluis stond er deze zaterdag een uitwedstrijd in Oost-Souburg op het programma. Tegenstander RCS (Racing Club Souborg), vorig seizoen nog uitkomend in de 3e klasse, was een grote onbekende voor de Hellevoeters, maar won vorige week wel knap in Zierikzee van MZC ‘11 (1-3). De rood-witten waren dus gewaarschuwd.

In verband met de landelijke intocht van Sinterklaas in Hellevoetsluis hadden de Hellevoeters zich verzameld bij Zoet of Zout in Stellendam. Na een kopje koffie en een appelpuntje reisde het gezelschap af naar Oost-Souburg. Het rustiek gelegen Sportpark “De Alblas” baadde in een heerlijk november zonnetje en, al was het veld dan wat hobbelig, alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag waren aanwezig.

Hellevoetsluis had een nagenoeg fitte selectie, waarbij de dartele Serkan Yavuzyigitoglu steeds dichter bij een basisplaats komt, maar nu nog vanaf de bank startte. Richard Zebregs maakte na weken weer eens minuten in het 2e elftal en Glenn Stoffers startte voor het eerst in weken weer in de basis. Ten opzichte van vorige week bleef wel centrale verdediger Jeffrey de Koning aan de kant.

Al snel bleek dat er sprake was van kwaliteitsverschil tussen beide teams, maar dat is niet altijd een garantie voor een overwinning. RCS bediende zich vooral van de lange bal en hoopte daarmee succesvol te zijn. Hellevoetsluis moet het vooral van het voetbal hebben, al viel dat op het hobbelige veld niet altijd mee. Na wat kleine kansen aan beide kanten was het in de 27e minuut Bunyamin Karahan die profiteerde van geklungel in de RCS defensie. Brian Poelman ontfutselde een verdediger de bal, gaf deze voor aan Karahan, die de bal maar voor het intikken had (0-1). Vlak voor rust viel de 0-2 en leek de wedstrijd voortijdig beslist.

Brendon Jansen kwam van achter de verdediging en rondde beheerst af, maar de assistent-scheidsrechter meende toch dat Janssen op het moment van de pass buitenspel had gestaan. Hoewel we allemaal weten dat clubgrensrechters nog wel eens in het voordeel van de eigen ploeg willen vlaggen, zat de assistent er met dit vlagsignaal wel erg naast. De jonge scheidsrechter Alvarez spoedde zich nog wel even naar zijn assistent, maar liet zich niet in de maling nemen en keurde de goal terecht goed.

In de tweede helft kwam de voorsprong van Hellevoetsluis eigenlijk geen moment in gevaar. RCS probeerde het wel, maar ontbeerde eenvoudigweg de kwaliteiten om het Hellevoetsluis echt lastig te maken. Aan de hand van de ervaren en voortdurend coachende Anthony Bentem speelde jongeling Mischa van Kempen als vervanger van de geblesseerde Jeffrey de Koning een uitstekende wedstrijd en ook doelman Dyron Bijl groeit steeds meer naar zijn beste vorm toe.

De 0-3 kwam er in de 63e minuut toen een voorzet vanaf rechts door een RCS-verdediger in eigen doel werd geschoten en 10 minuten later viel ook de 0-4. De ingevallen Serkan Yavuzyigitoglu ging over het been van de RCS-aanvoerder en Glenn Stoffers benutte de toegekende strafschop (0-4). Hamdi Akcay had de 0-5 op zijn schoen, maar zijn inzet ging uiteindelijk via beide palen niet in, maar uit het doel.

Hellevoetsluis speelde de wedstrijd geroutineerd uit en een grotere uitslag was ook wat geflatteerd geweest. Door de winst blijft Hellevoetsluis wel in het spoor van de koplopers Zuidland en NSVV. De laatste komt volgende week naar het ING Sportpark en zal daar de 1ste periodetitel willen veroveren, waar ook Hellevoetsluis, Zuidland en DBGC nog kans op maken.