Live Live

Eerste certificaten DigiVitaler uitgereikt

Vrijdag 09 december 2022 12:45

Eerste certificaten DigiVitaler uitgereikt

Voor inwoners die moeite hebben om hun digitale zorg zelf online te regelen is er sinds kort het gratis lesprogramma DigiVitaler.

Nissewaard - Inwoners kunnen sinds november in Bibliotheek de Boekenberg terecht voor het gratis lesprogramma DigiVitaler. Hiermee oefenen ze het regelen van hun digitale zorg. Op donderdag 8 december heeft de eerste groep cursisten de training afgerond. Zij ontvingen een certificaat uit handen van bibliotheekdirecteur Victor Thissen.

Oefen met digitale zorg

Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt. Voor inwoners die moeite hebben om dit zelf online te regelen is er sinds kort het gratis lesprogramma DigiVitaler. In 3 lessen leren zij werken met de online patiƫntenportalen van de huisarts en het ziekenhuis. Ook wordt uitgelegd hoe de online omgeving van de apotheek werkt. Het lesprogramma komt tot stand door een samenwerking tussen Cohaesie, DigiTaalhuis Nissewaard, zorggroep KIEK, Haringvliet en is gratis te volgen in de Boekenberg.

Wie graag mee wil doen met de volgende training kan zich aanmelden bij Olav Punt, medewerker digitale vaardigheden via OPunt@deboekenberg.nl of via het algemene telefoonnummer 0181-616622.

Hulp bij taal en computervragen

Voor inwoners die de Nederlandse taal niet voldoende beheersen of niet goed kunnen omgaan met een computer, is het lastig om hun zorg goed te regelen. Het DigiTaalhuis helpt hen graag! Er zijn taal- en computerlessen te volgen bij de verschillende partners van het DigiTaalhuis. Bij het wekelijkse spreekuur in de Boekenberg kunnen inwoners terecht met al hun vragen en voor een doorverwijzing. Bekijk het totale aanbod op www.nissewaardleert.nl

Deel deze pagina: