Live Live

Eerste editie Dag van het Strand in Rockanje

Woensdag 05 juli 2023 14:21

Eerste editie Dag van het Strand in Rockanje

Een dag waarop de kinderen de ouders lesgaven over onze natuur aan de kust, in plaats van andersom!

Rockanje - Stichting Strand in Zicht organiseerde afgelopen zondag de eerste editie van de Dag van het Strand. Bij de Eerste Slag in Rockanje stond speciaal voor deze dag een pop-up museum met strandvondsten op het strand.

Rondom het mobiele museum waren deze zondag allerlei activiteiten te doen voor jong en oud. De Dag van het Strand was het slotstuk van de serie lessen die de stichting gaf in samenwerking met de Natuurklas op scholen in de omgeving. Het thema van de lessen was: “Zeezoogdieren in de Noordzee.” De reacties op de lessen waren heel positief.

Als slotstuk en einde van de serie lessen waren alle leerlingen uitgenodigd op het strand van Rockanje voor de “Dag van het Strand”. De leerlingen lieten aan de ouders zien welke kennis zij inmiddels hebben over de zeezoogdieren die aan onze kust leven. Ook kinderen en volwassenen die de lessen niet hadden gehad waren zondag welkom bij de Eerste Slag.

Met professionele kor-netten konden de kinderen zondag garnalen en kleine visjes vangen. Een strandwachter verzorgde een expeditie langs de vloedlijn. Ook kon je ter plekke een korte cursus natuurfotografie met je mobiel volgen. Bij het pop-up museum werden zeldzame strandvondsten getoond. Ondertussen zorgden docenten van de Natuurklas en twee boswachters van Natuurmonumenten voor allerlei leuke activiteiten rondom het museum. Tot slot gaf de reddingsbrigade deze zondag ook nog speciale rondleidingen voor de bezoekers.


Deel deze pagina: