Live Live

Eerste editie vrijwilligersdag een succes

Gepubliceerd: Dinsdag 05 oktober 2021 17:18

Eerste editie vrijwilligersdag een succes

De gemeente Nissewaard wilde niet wachten tot 7 december en graag eerder een blijk van waardering laten zien.

Nissewaard - Op zaterdag 2 oktober namen ruim 650 vrijwilligers in Nissewaard deel aan workshops, theatervoorstellingen en sportieve- en culturele activiteiten. De gemeente kijkt terug op een zeer geslaagde eerste vrijwilligersdag die met inzet van meer dan honderdtien vrijwilligersorganisaties is neergezet.

Voor een ieder wat wils

Op meerdere locaties in Nissewaard konden vrijwilligers deelnemen aan activiteiten naar keuze. Met een aanbod van meer dan 30 verschillende gratis activiteiten was er voor iedereen wat wils. Zo konden ze in de Bernisse genieten van natuuractiviteiten en ontspanningsactiviteiten als; Yoga en zang. In De Boekenberg konden vrijwilligers workshops volgen zoals: ‘Ontdek je vrijwilligerstalent’ en ‘vrijwilligersmanagement’. Daarnaast was er een vrijwilligersproeverij waar inwoners kennis maakte met verschillende vrijwilligersorganisaties. In Theater de Stoep waren motivatiesprekers en theatershows, waaronder de humoristische voorstelling ‘Vrijwilligersgedoe’ en ´Dat schiet lekker op zo’.

“Een zere geslaagde dag voor vrijwilligers die zich iedere dag inzetten voor een gezond en gelukkig Nissewaard. Bedankt aan alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan deze zeer geslaagde eerste editie”, aldus Léon Soeterbroek, wethouder Zorg en Welzijn.

7 december – nationale vrijwilligersdag

Jaarlijks tijdens de nationale vrijwilligersdag worden vrijwilligers landelijk in het zonnetje gezet. Als bedankje voor hun inzet in het afgelopen jaar. De gemeente Nissewaard wilde niet wachten tot 7 december en graag eerder een blijk van waardering laten zien. Zaterdag 2 oktober stond daarom in het teken van ontmoeten. Op 7 december zet de gemeente opnieuw vrijwilligers in het zonnetje door het organiseren van een netwerkborrel voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Tijdens deze avond reikt de gemeente ook het vrijwilligersmagazine ‘Jij maakt Nissewaard’ uit. Een magazine gevuld met mooie vrijwilligersverhalen.

Foto: Peter de Jong

Deel deze pagina: