Live Live

Eerste judo kersttoernooi een groot succes

Gepubliceerd: Zaterdag 21 december 2019 17:15

Eerste judo kersttoernooi een groot succes

Maar liefst 119 kinderen deden mee aan het eerste judo kersttoernooi van Sportcentrum Kooistee in Hellevoetsluis. 

Hellevoetsluis - Het eerste Kersttoernooi van Sportcentrum Kooistee zit er op en was een groot succes. 119 kinderen hebben zich vooraf ingeschreven om aan het toernooi mee te doen, een geweldige opkomst!

Het toernooi was op leeftijd in 3 groepen ingedeeld waarbij de jongste 3 jaar was en de oudste 12 jaar. De kinderen werden bij aanvang verwelkomd met kerst muziek en een hard applaus van het aanwezige publiek.

Na een korte inleiding van de hoofdscheidsrechter en een voorbeeld partij konden ze beginnen. In de 1e groep waren er veel kinderen voor wie dit hun 1e judotoernooi was. Hoe stoer dat ze op de mat staan, elkaar vast pakken en proberen een worp in te zetten met daarop volgend een houdgreep. Verrassende acties gezien en een hoop sportiviteit.

Na alle wedstrijden te hebben gespeeld, was het tijd voor de prijsuitreiking. Dankzij een mooi sponsorbedrag van ExxonMobil hebben ze mooie prijzen en een extra presentje voor de judoka's kunnen aanschaffen. De presentjes zijn gemaakt door de mensen van Tante Agaath (Westvoorne). Twee maanden lang zijn ze bezig geweest met de unieke judopoppetjes en ze zijn prachtig geworden!

Deel deze pagina: