Live Live

Eerste nul-op-de-meterwoning Waterfront

Gepubliceerd: Woensdag 26 juni 2019 14:35

Eerste nul-op-de-meterwoning Waterfront

Naar verwachting zal de laatste woning uit het project voor de zomervakantie worden opgeleverd.

Brielle - Op dinsdag 18 juni heeft Projectontwikkelaar Herkon de allereerste nul-op-de-meterwoning van het plan Waterfront in Brielle overgedragen aan de nieuwe bewoner. Om dit moment te vieren overhandigden wethouder André Schoon en Marcel Boereboom van Herkon de symbolische sleutel aan de koper Marvin Rouss.

De nul-op-de-meterwoningen zijn onderdeel van de derde en laatste fase van de ontwikkeling Waterfront, bestaand uit 28 duurzame woningen. De woningen zijn nul-op-de-meter of EPC-0 wat inhoudt dat ze net zoveel energie opwekken als ze nodig hebben. Projectmanager Marcel Boereboom van Herkon: ‘Wij zijn trots dat we het plan Waterfront afsluiten met de realisatie van duurzame woningen. Moderne woningen zonder energieverbruik voor verwarming, koeling, warm tapwater en ventilatie en inclusief een overeengekomen energiebundel voor huishoudelijk gebruik. De bewoners profiteren van een hoog wooncomfort en een energierekening die op nul sluit’.

‘Het is mooi dat we in samenwerking met Herkon het aantal duurzame woningen in Brielle verder kunnen uitbreiden. Met deze eerste oplevering zijn we weer een stapje dichterbij een duurzaam en toekomstbestendig Brielle. Als wethouder Duurzaamheid kan ik niet anders dan trots zijn op een project als dit. Daarnaast lijkt het mij een prachtige plek om te wonen.’, aldus wethouder Schoon.

Architectenbureau BIAS uit Rotterdam was verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen, de bouw van de woningen was in handen van Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam. 

Deel deze pagina: