Live Live

Eerste Tiny Houses in Nissewaard

Gepubliceerd: Zondag 24 januari 2021 18:11

Eerste Tiny Houses in Nissewaard

Woningzoekers die voor een duurzame keuze willen gaan zijn bij de Tiny Houses op het juiste adres.

Nissewaard - Kijkers van Netflix hebben mogelijk de series van Tiny House Nation, How to Live Mortgage Free en Minimalism voorbij zien komen. Series die een interessante en nieuwe manier van wonen laten zien. En deze ontwikkeling komt nu snel naar Nissewaard. Er ligt een plan voor de bouw van vier Tiny Houses aan de Gaddijk in Spijkenisse.

Volgens ONS Nissewaard is dit goed nieuws voor inwoners die met een klein huis gaan voor financiële onafhankelijkheid via een lage of hypotheekvrije woonvorm. Of goed nieuws voor de woningzoeker die graag zijn eigen huis wil ontwerpen en (mee)bouwen. Ook woningzoekers die voor een duurzame keuze willen gaan zijn bij de Tiny Houses op het juiste adres, want het concept Tiny Houses staat ook voor minimalisme, duurzaam en circulair bouwen.

Enige kritische noot op het goed uitziende plan voor de Gaddijk in Spijkenisse is de lange ontwikkeltijd. Daartegenover staat wel een uitgebreid participatietraject, waarin 100 geïnteresseerden hebben meegewerkt aan een Tiny House beleid. De gemeente zou graag meer projecten met Tiny Houses in Nissewaard willen. Volgens ONS een goed streven om andere woonvormen in de gemeente te creëren. Het blijkt echter wel lastig om goede plekken te vinden. Maar wellicht kan dit eerste succesvolle project de deuren openen. Kortom voor de Tiny Houses aan de Gaddijk geldt volgens ONS: Mooi proces, mooi voorstel en op naar een mooi resultaat.

Deel deze pagina: