Live Live

Eerste voucher energiekosten uitgereikt

Dinsdag 20 juni 2023 15:15

Eerste voucher energiekosten uitgereikt

MKB-ondernemers in Nissewaard kunnen financieel geholpen worden door de gemeente om hun bedrijfsvoering energiezuiniger te maken.

Spijkenisse - Maandag 19 juni is de eerste voucher voor de Subsidieregeling energiecrisis MKB Nissewaard overhandigd aan Ruben Vogel van Dakota & Co. Deze fashion en lifestyle winkel in het stadscentrum van Spijkenisse is één van de eerste aanvragers van deze subsidie die MKB-ondernemers in Nissewaard financieel helpt hun bedrijfsvoering energiezuiniger te maken. Dakota & Co kreeg een cheque uitgereikt van € 1.500.

De Subsidieregeling energiecrisis MKB Nissewaard is onderdeel van het grotere plan. Daarbij ondersteunt Nissewaard inwoners, instellingen, verenigingen en ondernemers om de gevolgen van de zeer sterk gestegen energiekosten op te vangen. Wethouder Hamerslag, die Ruben Vogel van Dakota & Co. de voucher overhandigde, licht toe: “Ons plan is een aanvulling op de regelingen die vanuit het Rijk al zijn opgesteld. Voor ondernemers in Nissewaard hebben wij gekozen voor een subsidie die gericht is op de inkoop van adviezen en/of op (kleine) investeringen om hun energieverbruik in de toekomst te verlagen. Zo worden zij minder gevoelig voor hoge energieprijzen en dragen ze bij aan de duurzaamheidsdoelen.”

Ruben Vogel heeft deze voucher aangevraagd en ingezet op vervanging van de lampen in zijn winkel door LED lampen. “Van 100 Watt per lamp naar 30 Watt, een mooie besparing van 70%,” zegt Ruben. “Ik was al wel van plan ooit mijn lampen te vervangen, maar de subsidieregeling is een mooi steuntje in de rug, waardoor ik gestimuleerd werd de vervanging juist nu te doen.” LeditSave, een lokale ondernemer, heeft de werkzaamheden aan alle lichtarmaturen in zijn winkel uitgevoerd. “Wat dat betreft een win-win voor de ondernemers binnen de gemeente Nissewaard,” aldus Vogel. Hij roept dan ook andere ondernemers op, gebruik te maken van deze regeling.

Subsidies tot € 750 voor een advies en tot € 1.500 voor investeringen kunnen nog steeds worden aangevraagd via de website EnergieloketNissewaard.nl. De regeling loopt tot uiterlijk 31 december 2023 of tot het moment dat het subsidieplafond is bereikt.

Deel deze pagina: