Live Live

Eindstand Omarm bekend: €17.024,78!

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 17:03

Eindstand Omarm bekend: €17.024,78!

Het team is inmiddels al druk aan het brainstormen over de opzet en het doel voor de editie van 2019. Daarover hoort u spoedig meer!

Spijkenisse - De decembermaand ligt alweer even achter ons. Een decembermaand waarin dit jaar voor het eerst de actie Omarm werd georganiseerd. Met een voorbereiding en aanloop in oktober en november lag de piek in december. Vele bedrijven en winkeliers, scholen, kerken en diaconieën, (service)organisaties en particulieren hebben dit jaar de gezinnen met kinderen van de Voedselbank Spijkenisse omarmd.

Per eind januari zijn de boeken van Omarm gesloten, want de financiële afwikkeling van zo’n actie loopt nog altijd door en vraagt tijd. Dan is het altijd spannend wat de actie nou uiteindelijk heeft opgebracht. Inmiddels kan vastgesteld worden dat de eerder bekend gemaakte geschatte eindstand van een kleine €17.000 aardig klopte. Alle toezeggingen zijn ook waargemaakt en de kleine 17.000 is zelfs een ruime geworden, namelijk €17.024,78!

Van dit bedrag is er €5.554 in de vorm van cadeaubonnen (deze werden voor €3.054 gesponsord door het Rivièrabad, Bibliotheek de Boekenberg, Arcaplex en individuele kerkleden en daarnaast voor is voor €2.500 aan bonnen aangeschaft bij drogisterijen en een babywinkel). Al deze bonnen zijn direct terecht gekomen bij de gezinnen met kinderen van de Voedselbank. Voor ieder gezin (198) was er een drogisterijbon van €10 en voor elk kind van 0-4 jaar (50) een bon van €10 in een babywinkel; voor elk kind van 4-12 jaar (141) waren er 2 Rivièrabadkaartjes en 2 kaartjes voor de bios in de bieb; voor elke tiener van 12-18 (100) was er een bioscoopbon van Arcaplex.

Daarnaast is er een bedrag overgebleven van €8.848,10 voor de exploitatie van de Voedselbank waar de gezinnen ook iedere week van meeprofiteren. Het resterende bedrag van €2.622,68 betreft de bouw van de multifunctionele website en de kosten voor PR waarvoor we helaas geen sponsor hebben kunnen vinden, ondanks diverse pogingen.

Overigens is dit uiteindelijk een relatief klein restbedrag in verhouding tot de omgerekend tienduizenden euro’s (!) aan sponsoring in natura die we mochten ontvangen om dit project neer te kunnen zetten. Deze sponsoring kwam via BIZ Centrum (winkeliers), Linq Media, MoveOn Communicatie, Rotary Spijkenisse, Gemeente Nissewaard, de vele artiesten in het stadscentrum, overige lokale media en partners in hun netwerken.

Een kers op de taart moet de emballage-actie van AH City Plaza worden, maar die loopt nog even door. Daarover zal u t.z.t. nader worden geïnformeerd. Daarnaast is er nog een bedrijf die in het voorjaar een sport- en speldag organiseert voor de kinderen van de Voedselbank en zullen de gesprekken met de basisscholen om de armoede daar terug te dringen verder worden opgepakt.

Daarnaast is het team druk aan het brainstormen over de opzet en het doel voor de editie van 2019. Daarover hoort u spoedig meer!

Nogmaals iedereen die deze eerste editie tot een groot succes heeft gemaakt, heel hartelijk bedankt!

Het team van Omarm

Deel deze pagina: