Live Live

Energiecoaches aan de slag in Westvoorne

Gepubliceerd: Woensdag 10 februari 2021 12:49

Energiecoaches aan de slag in Westvoorne

Vanwege de coronamaatregelen komen de coaches momenteel alleen niet aan huis voor het gesprek.

Vijf energiecoaches gaan in Westvoorne aan de slag om mede-inwoners te helpen energie te besparen. Na de training die gratis aangeboden werd door de gemeente Westvoorne, hebben de coaches in december hun certificaat ontvangen. Het vijftal staat nu klaar om inwoners van Westvoorne van energieadvies te voorzien. Geïnteresseerden kunnen via www.duurzaamwestvoorne.nl/energiecoach een digitale afspraak maken met één van de coaches. Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten kunnen de energiecoaches ook bij mensen thuis komen om advies op maat te geven.

Energiecoach
Een energiecoach is een deskundige vrijwilliger die inwoners in een één-op-één gesprek informeert en adviseert over energie besparen. De energiecoaches zijn inwoners van Westvoorne en omgeving die zich hebben opgegeven om een opleiding tot energiecoach te volgen. Na het afronden van de opleiding in december gaan de coaches nu aan de slag. Een gesprek met een energiecoach is gratis. Inwoners kunnen een afspraak maken via www.duurzaamwestvoorne.nl/energiecoach of telefonisch via het ServicePunt van de gemeente Westvoorne: 14 0181.

Het gesprek

Vanwege de coronamaatregelen komen de coaches momenteel niet aan huis voor het gesprek. De afspraken vinden daarom digitaal of telefonisch plaats. Het gesprek wordt afgestemd op de vragen van de inwoners. Ze kunnen bijvoorbeeld meekijken naar de energierekening, maar kunnen ook informatie geven over het gebruik van apparaten, het afstellen van de thermostaat of het douchegedrag. Energiecoaches kunnen inwoners ook adviseren over technische maatregelen, zoals het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Energiecoaches stellen zich voor

De coaches zijn vijf betrokken mensen met verschillende achtergronden en motivaties om als coach aan het werk te gaan. In videoportretten stellen de coaches zich aan de inwoners voor. Deze video’s zijn te bekijken op www.duurzaamwestvoorne.nl/energiecoach.

Campagne “Energie besparen, dat levert wat op”

De energiecoaches maken onderdeel uit van de campagne “Energie besparen, dat levert wat op” van de gemeente Westvoorne. De campagne bestaat uit een reeks activiteiten waarmee de gemeente inwoners wil helpen om energie te besparen. Op https://www.duurzaamwestvoorne.nl/datlevertwatop/ staat een overzicht van de lopende acties.

Deel deze pagina: