Live Live

Energiefixers in Oostvoorne, Rockanje en Tinte

Gepubliceerd: Woensdag 10 mei 2023 13:04

Energiefixers in Oostvoorne, Rockanje en Tinte

De energiefixers richten zich vooral op inwoners die in 2022 de energietoeslag van de gemeente ontvingen.

Vanaf deze week zijn de energiefixers aan de slag in Oostvoorne, Rockanje en Tinte. Energiefixers helpen inwoners met het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips en radiatorfolie.

De energiefixers richten zich vooral op inwoners die in 2022 de energietoeslag van de gemeente ontvingen. De gemeente Voorne aan Zee wil het voor inwoners met een lager inkomen op deze manier mogelijk en makkelijk maken hun energierekening te verlagen.

Energiefixers zijn deskundigen die direct kleine, energiebesparende maatregelen in een woonhuis kunnen nemen. Zij weten hoe de energiebesparende producten geïnstalleerd moeten worden, zodat bewoners daar direct profijt van hebben. Wethouder duurzaamheid Peter Schop: ‘Met de stijgende energieprijzen is dat mooi meegenomen, want de energierekening wordt lager en het wooncomfort beter. En het huisbezoek en de maatregelen die de energiefixers nemen zijn voor de bewoners helemaal gratis!’

Hoe gaan de energiefixers te werk?

Wethouder Schop ging een paar weken geleden met de energiefixers mee op hun ronde door de wijk Rugge in Brielle en zag met eigen ogen hoe de energiefixers te werk gaan: ‘Ze doen eerst een folder in de brievenbus en bellen een paar dagen later aan om te kijken of de bewoners interesse hebben in de gratis energiebesparende maatregelen. Daarna wordt een afspraak gemaakt of de energiefixer gaat gelijk aan de slag. Met kleine maatregelen kun je al heel veel bereiken.’ De energiefixers zijn herkenbaar aan hun blauwe jassen.

Welke maatregelen nemen energiefixers?
De energiefixers voeren tijdens een huisbezoek verschillende klussen uit met producten ter waarde van maximaal €150. Mevrouw Van Doorn, bewoonster van de wijk Rugge in Brielle vertelt aan wethouder Schop over haar ervaring met de energiefixers: ‘Ik kreeg een folder in mijn brievenbus en ik zag de energiefixers hier door de straat lopen. Toen heb ik gelijk gebeld voor een afspraak. In de anderhalf uur dat de energiefixers hier binnen waren, hebben ze lampen vervangen door ledlampen, radiatorfolie achter de verwarming geplakt, een waterbesparende douchekop geplaatst, tochtstrips aangebracht en ventilatoren onder de verwarming bevestigd. Het waren aardige jongens, en ze hebben heel netjes gewerkt. Ja, ik ben er heel blij mee en ik merk echt verschil. Ik zou iedereen aanraden een afspraak te maken de energiefixers!’

Meer informatie
Kijk hier voor meer info en hoe u een afspraak kunt maken met één van de energiefixers: www.voorneaanzee.nl/energiefixer.

Deel deze pagina: