Live Live

Erepenning Gemeente Brielle voor Petra de Ruiter

Vrijdag 27 mei 2022 09:26

Erepenning Gemeente Brielle voor Petra de Ruiter

Petra de Ruiter zet zich al jaren in voor de diverse activiteiten die worden georganiseerd vanuit de Activiteiten Commissie van de BBV.

Brielle - Het gemeentebestuur van Brielle kent volgens traditie de mogelijkheid om tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst als blijk van waardering en erkentelijkheid een Erepenning toe te kennen. Dit jaar is het laatste jaar van de gemeente Brielle. Om die reden is het ook de laatste kans om nog een aantal personen en organisaties die zich de afgelopen decennia als vrijwilligers zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente te onderscheiden.

De erepenning is uitgereikt aan mevrouw Petra Louise de Ruiter-Rouwenhorst. De erepenning is donderdag uitgereikt door burgemeester Gregor Rensen op de Markt voor het Stadhuis. De gemeentelijke erepenning van de gemeente Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle.

Petra de Ruiter (geboren in Rotterdam, woonachtig in Brielle) zet zich reeds jaren in - en nog steeds - voor de diverse activiteiten die worden georganiseerd vanuit de Activiteiten Commissie van de Brielse Belangen Vereniging. Dit doet ze vanaf 2002 met groot plezier. Alweer 20 jaar zet zij zich belangeloos in voor de vereniging.

Naast haar inzet voor de diverse kleinere evenementen is zij de initiator en stimulerende centrale kracht vanuit de activiteiten commissie voor de grote jaarlijkse evenementen zoals het modespektakel Brielle’s Got Fashion in de Sint-Catharijnekerk (voor de 10e keer), waaraan ca. 25 Brielse ondernemers meewerken. Daarnaast is zij oprichter van het door vele vrouwen zeer gewaardeerde evenement Ladies Night Brielle. Door Petra’s inspirerende en stimulerende initiatieven heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan de samenwerking en saamhorigheid onder de diverse winkeliers, zoals ook duidelijk blijkt uit de aanbevelingen die zijn ontvangen. Met haar enthousiasme en meedenken en motiveren van anderen blijven de activiteiten draaien. Een groot compliment voor haar tomeloze inzet. Zij heeft deze erepenning meer dan verdiend.

Deel deze pagina: