Live Live

Erepenning voor burgemeester Gregor Rensen

Donderdag 29 december 2022 14:16

Erepenning voor burgemeester Gregor Rensen

De erepenning is Gregor Rensen zeer gegund en daarbij wenst het college hem een mooie toekomst elders.

Brielle - Op woensdag 28 december nam burgemeester Gregor Rensen afscheid als burgemeester van zijn, nu nog bestaande, gemeente Brielle in de Sint Catharijnekerk. Op 1 januari 2023 fuseert Brielle met Hellevoetsluis en Westvoorne en ontstaat de gemeente Voorne aan Zee.

Tijdens dit afscheid werd burgemeester Gregor Rensen verrast met een erepenning van zijn eigen gemeente. Het gemeentebestuur van Brielle kent volgens traditie de mogelijkheid om tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst als blijk van waardering en erkentelijkheid een Erepenning toe te kennen. Dit jaar is het laatste jaar van de gemeente Brielle. Om die reden is het ook de laatste kans om nog een aantal personen en organisaties die zich de afgelopen decennia als vrijwilligers zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente te onderscheiden. Deze keer viel de beurt aan de burgemeester zelf.

Gregor Rensen is op 16 oktober 2014 gestart in Brielle als waarnemend burgemeester. Sinds 28 oktober 2015 is hij de door de kroon benoemde burgemeester van onze gemeente. De taak van een burgemeester staat omschreven op papier en wordt bepaald door wet- en regelgeving. Maar de rol die je als burgemeester pakt, bepaal je zelf als persoon. Het college is van mening dat de heer Gregor Rensen deze rol op uitzonderlijke wijze heeft opgepakt.

We noemen er een paar ter illustratie: Als hoeder van maatschappelijke veiligheid en openbare orde in relatie tot bijvoorbeeld de Coronacrisis waar niemand op was voorbereid; De rol als boegbeeld van Brielle en de onbegrensde inzet voor het cultureel erfgoed van Den Briel, de vesting en de rijke historie. De regiobestuurder die als visionair met het oog op de lange termijn proactief de belangen van niet alleen de inwoners en ondernemers maar ook de raad, het college en de organisatie bepleit in de fusie met Hellevoetsluis en Westvoorne, de regio en provincie.

Gregor is actief in de 5 mei herdenking als ondersteuner van het Brielse Bevrijdingsfestival. Daarnaast nam hij als burgemeester, het bestuurlijke initiatief om van de 450 jaar vrijheid van Brielle een jubileumjaar te maken en om een landelijke organisatie rond de geboortejaren van Nederland op te richten. Het Samenwerkingsverband 1572 waar 42 Nederlandse gemeenten aan mee doen en recent als 43e de stad Antwerpen ook nog bij aangesloten is. Kortom een ambassadeur voor Brielle met hart en ziel!

Zonder meer kunnen we concluderen dat dankzij het tomeloze enthousiasme, de eindeloze energie en de onbaatzuchtige inspanningen die de heer Gregor Rensen heeft verricht voor de gemeente Brielle en de regio Voorne Putten, in alle taken en rollen als burgemeester, hij van grote betekenis is voor onze gemeente en regio. Daarmee voldoet hij volledig aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor gemeentelijke erepenning van de gemeente Brielle. 

Deel deze pagina: