Live Live

Erepenning voor gemeentesecretaris Marc Weerts

Vrijdag 07 juli 2023 11:17

Erepenning voor gemeentesecretaris Marc Weerts

Marc Weerts is sinds 2001 verbonden aan de gemeente Nissewaard (toenmalig Spijkenisse), en sinds 1 mei 2015 is hij gemeentesecretaris.

Nissewaard - Marc Weerts, gemeentesecretaris van de gemeente Nissewaard, ontving op woensdag 5 juli de gouden Erepenning uit handen van burgemeester Foort van Oosten. De uitreiking vond plaats tijdens de raadsvergadering omstreeks 18.00 uur in de raadzaal van het Stadhuis in Spijkenisse.

Marc Weerts ontving de Erepenning omdat hij zich gedurende zijn loopbaan bij de gemeente Nissewaard (voorheen Spijkenisse) op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de medemens en daarmee de gemeenschapszin in de stad heeft bevorderd. Marc Weerts verlaat de gemeente Nissewaard per 1 september 2023.

Marc Weerts is sinds 2001 verbonden aan de gemeente Nissewaard (toenmalig Spijkenisse), en sinds 1 mei 2015 is hij gemeentesecretaris. De gemeentesecretaris is de primaire adviseur en coach van het college. In Nissewaard werken Griffie, Directie en Bestuursadvisering nauw samen en zorgen ervoor dat de besluitvormingsprocessen van raad en college goed op elkaar aansluiten. Dit is een verdienste van de gemeentesecretaris.

Marc Weerts is een betrokken leidinggevende die het welbevinden van het personeel belangrijk vindt. Hij heeft de basis gelegd om de gemeentelijke organisatie te veranderen. Onder zijn leiding is de gemeente de coronaperiode goed doorgekomen. Met een klein team is hij er in een paar dagen in geslaagd om mogelijk te maken dat alle medewerkers van de gemeente, tenzij absoluut noodzakelijk, vanaf maart 2019 thuis konden werken. Dienstverlening aan de inwoners kon daardoor gewoon doorgaan.

Als ambassadeur van Nissewaard en netwerker is hij bijzonder actief: hij is lid van het College van Arbeidszaken, is plaatsvervangend coördinerend secretaris bevolkingszorg van de VRR en is voorzitter van de Secretarissenkring Rotterdam Rijnmond. Hierdoor reikt de invloed van Nissewaard verder en groeit de naamsbekendheid.

Foto: Foto-Ok.nl

Deel deze pagina: