Live Live

Erepenning voor wethouder André Schoon

Zaterdag 24 december 2022 15:05

Erepenning voor wethouder André Schoon

Tijdens de laatste raadsvergadering in Brielle ontving wethouder André Schoon de Erepenning van Brielle. 

Brielle - Afgelopen woensdag 21 december heeft wethouder André Schoon tijdens zijn afscheidsreceptie de Erepenning van de gemeente Brielle uitgereikt gekregen.

Wethouder Schoon heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de Brielse politiek. Eerst vier jaar als raadslid en daarna 8,5 jaar als wethouder voor de VVD. Met in zijn portefeuille onder andere wonen, afval, duurzaamheid, energie & milieu en monumentenzorg heeft hij zichtbaar bijgedragen aan de gemeente. Tijdens zijn afscheid werd dit nog eens door velen benoemd.

Het ambitieuze woningbouwprogramma dat Brielle had wordt zichtbaar door alle nieuwe woningen die er zijn gebouwd en nog in aanbouw zijn. Dit trekt (nieuwe) gezinnen aan en dat is goed voor de economie van Brielle maar ook voor het verenigingsleven en een actieve gemeenschap in de gemeente. De wethouder heeft zich bij deze woningopgave ook altijd hard gemaakt voor een percentage sociale woningbouw, zodat er voor iedereen een plek is in Brielle. Dat blijkt nu ook uit de uitkomsten van het Vestia-dossier. Deze woningen blijven behouden voor de sociale woningvoorraad.

Wethouder Schoon stopt als wethouder en gaat met pensioen. Hij blijft natuurlijk betrokken bij Brielle.

Deel deze pagina: