Live Live

Estronrunners delen lekkere ijsjes uit

Gepubliceerd: Maandag 20 juli 2020 20:35

Estronrunners delen lekkere ijsjes uit

Met deze actie is een eind gekomen aan een raar Roparun jaar voor de Estronrunners.

Nissewaard - Doordat dit jaar de Roparun vanwege de Cornona crisis niet doorging, heeft het Roparunteam de Estron Runners dit jaar een Coronarun gehouden. Op zondag 31 mei zijn zij gestart om 12.00 uur met een virtuele 24-uurs estafette, waarbij ieder lid individueel actief was, op welke manier dan ook.

Het team, bestaande 24 mensen, heeft na elkaar een uur gelopen, gefietst, geskatet, aan yoga gedaan en zelfs getwirld . Alles was mogelijk, als men maar actief bezig was. Iedereen maakte zo’n 15 seconden opnames van de activiteit en deze vormen de basis voor een filmpje dat sindsdien op de website van de estronrunners te bekijken is (www.esrtronrunners.nl)

De Estronrunners zouden de estronrunners niet zijn, als ze aan deze activiteit niet een doel zouden koppelen. Daarom is er een oproep gedaan om deze actie te ondersteunen middels een donatie aan de Stichting Estronrunners, en de uiteindelijke opbrengst zou ten goede komen van de ouderen en hun verzorgers in Nissewaard, die het in deze coronatijd extra zwaar hebben. De uiteindelijke opbrengst was 1.690,00 euro. En nu is het team aan de slag gegaan om er een mooie besteding aan te geven.

Zo hebben zij de afgelopen weken in diverse verzorgingshuizen, t.w. Philadelphia/Puttenstein, De Es, Hart van Groenewoud en Bernissesteyn/Hart van Zuidland, in Nissewaard de bewoners op een heerlijk schepijsje getrakteerd evenals alle verzorgers en begeleiders, want die verdienden ook wel een traktatie. Namens het team willen zij dan ook Freddy’s IJssalon uit Spijkenisse bedanken voor zijn inzet, betrokkenheid en bijdrage aan deze bijzondere middagen. Maar daarnaast hadden zij ook nog een zanger geregeld die bij iedere locatie de boel extra gezellig maakte met zijn muziek. Dit was overigens een oud inwoner van Spijkenisse, troubadour Ed Citroen. Ook hij zorgde voor een extra bijzondere sfeer tijdens deze middagen. Maar vooral willen zij iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd om dit te kunnen organiseren, want zonder de spontane giften was dit niet mogelijk geweest.

Daarmee is een eind gekomen aan een raar Roparun jaar voor de Estronrunners, want naast het feit dat de Roparun niet is doorgegaan, hebben zij ook vanaf maart dit jaar geen acties meer kunnen organiseren om geld in te zamelen voor de Stichting Roparun die enorm veel doet in de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Desondanks zijn ze wel enorm trots dat zij in de periode voor de Corona toeslag met hun acties, zoals oliebollen verkoop, collectes etc. dit jaar toch nog 20.000,00 euro hebben kunnen overmaken aan de Stichting Roparun. Waarvoor zij alle sponsors, donateurs en iedereen die aan dit mooie bedrag heeft bijgedragen ontzettend bedanken!

Deel deze pagina: