Live Live

Europese delegatie bezoekt Nissewaard

Gepubliceerd: Woensdag 11 mei 2022 17:04

Europese delegatie bezoekt Nissewaard

Op verzoek van de internationale partners is het thema in Nissewaard de verduurzaming van sportaccommodaties.

Nissewaard - Nissewaard is van woensdag 11 mei tot en met vrijdag 23 mei gastheer voor het Erasmus+ project New Town Sport Cities. Medewerkers van diverse jonge Europese steden, de zogeheten New Towns, waaronder Milton Keynes (GB) en Grand Paris Sud (Fr), ontmoeten elkaar om ervaringen en kennis te delen op het gebied van sport en bewegen in New Towns. Hiervoor bezoeken zij diverse gemeenten en behandelen zij onderwerpen die een relatie hebben met sport en bewegen.

Op verzoek van de internationale partners is het thema in Nissewaard de verduurzaming van sportaccommodaties. Hier is door de gemeente Nissewaard veel aan gedaan en de partners willen hiervan leren.

Wethouder Martijn Hamerslag, die zich hiervoor hard heeft gemaakt, zal met de partners in gesprek gaan op donderdag 12 mei om 11.15 uur in de Mezzanine van Theater de Stoep in Spijkenisse en de aanpak in Nissewaard toelichten.

Naast kennisuitwisseling bezoekt de delegatie ook sportaccommodaties en sportverenigingen. Zo wordt er een bezoek gebracht aan voetbalvereniging Zuidland en zal aldaar met het verenigingsbestuur gesproken worden over hoe zij de verduurzaming hebben aangepakt. Ook het lokaal sportakkoord komt aan bod.

Het project Erasmus+ wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Deel deze pagina: