Live Live

Extra aandacht voor onderwijs in Voorne aan Zee

Zondag 28 augustus 2022 09:24

Extra aandacht voor onderwijs in Voorne aan Zee

Om leraren aan te trekken wil D66 Voorne aan Zee de gemeente aantrekkelijk maken om te wonen en te werken.

Voorne aan Zee - De zomervakantie zit erop en de scholen zijn weer gestart. Gelukkig is het bijna alle scholen gelukt om de leerkrachten te behouden of aan te trekken en kunnen alle kinderen op Voorne-Putten starten met een nieuw schooljaar. Het is namelijk steeds moeilijker om goede leerkrachten aan te trekken en te behouden.

De lijstrekker van D66 Voorne aan Zee, Lies van de Pol, vindt focus op het onderwijs enorm belangrijk: “we willen leerkrachten voorrang geven op de woningmarkt bij huurwoningen om ervoor te zorgen dat kinderen het hele jaar door les krijgen. Het gebeurt nu te vaak dat kinderen thuis zitten als een leerkracht ziek is.”

Aanpakken lerarentekort

Om leraren aan te trekken wil D66 Voorne aan Zee de gemeente aantrekkelijk maken om te wonen en te werken. Leraren die nieuw in de gemeente starten worden door de partij geholpen aan een huurwoning. Opleidingstrajecten in- en voor Voorne aan Zee zijn volop in ontwikkeling en verdienen daarbij alle steun van de gemeente. Een goed onderwijsprogramma ontstaat wanneer er voldoende input van onderwijsprofessionals, bewoners en leerlingen wordt opgehaald.

Scholen als middelpunt

Scholen fungeren als sociaal middelpunt in een wijk. D66 maakt zich sterk voor nauwe samenwerking tussen kinderopvang en basisonderwijs en is voorstander van Kindcentra. Hier werken ook verenigingen samen met het onderwijs. Sporten met de voetbalclub en hockeyclub of muziekles van de lokale muziekverenging. Partijleider Lies van der Pol “Wij vinden het belangrijk dat kinderen naast het lezen en schrijven zich ook verder kunnen ontwikkelen op het gebied van sport, cultuur, techniek en natuur. Scholen kunnen een ontmoetingsplaats vormen in wijken. Een fijne plek waar sociale en sportieve programma’s worden aangeboden.”

Talent ontwikkelen en behouden in Voorne aan Zee

“Jonge mensen willen we op het eiland houden. D66 wil een beroepscampus met goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven werken samen aan het onderwijsaanbod en kwalitatief goede stageplekken in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Dit verdient met het huidige personeelstekort onze volle aandacht. D66 denkt aan een campus voor MBO en HBO met opleidingen binnen het Toerisme & Recreatie, Groen & Agrarisch, Transport & Logistiek, Procestechniek & Onderhoud en ICT & Technologie. Dit zijn branches waarin binnen de regio veel arbeidsplaatsen beschikbaar zijn en waar veel vraag is naar goed opgeleid personeel.”

Deel deze pagina: