Live Live

Extra geld nodig voor Dorpshart Zwartewaal

Vrijdag 29 september 2023 11:48

Extra geld nodig voor Dorpshart Zwartewaal

Als de raad instemt, kan al in december gestart worden met de bouw van de school, sporthal en het dorpshuis.

Zwartewaal - De gemeente Voorne aan Zee wil dit najaar beginnen met de werkzaamheden om het dorpshart van Zwartewaal flink te verbeteren. Basisschool ’t Want krijgt een nieuw gebouw en de ontwikkeling biedt ruimte voor het dorpshuis en een sportzaal.

Allerlei gebruikers gaan van de nieuwbouw gebruik maken. Na twee mislukte aanbestedingen is er een ontwikkelaar gevonden die de werkzaamheden kan uitvoeren. De kosten voor de ontwikkeling zijn mede door de vertraging en de gestegen bouwkosten met ruim 5 miljoen euro opgelopen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd dit geld beschikbaar te stellen.

In mei 2023 nam de gemeenteraad van Voorne aan Zee unaniem een motie aan met de titel ‘Stappen zetten voor ’t Want in Zwartewaal’. Het college van B&W kreeg de opdracht snelheid te maken met de aanbesteding en aan te geven wat er nodig is om ervoor te zorgen dat de leerlingen van de basisschool vanaf het schooljaar van 2024 kunnen starten in het nieuwe gebouw.

Als de gemeenteraad in oktober het benodigde geld beschikbaar stelt, en ook de provincie instemt, kan de ontwikkelaar nog dit najaar starten met de bouwvoorbereidingen. Ondanks de financiële tegenvaller voor dit project is het college blij dat de uitvoering van het Dorpshart Zwartewaal nu snel dichterbij komt. De inwoners, verenigingen en de school hebben al vanaf de start van het project in 2016/2017 meegedacht over hoe het dorpshart eruit zou komen te zien.

Als de raad instemt, kan al in december gestart worden met de bouw van de school, sporthal en het dorpshuis. Vooral voor de basisschool is dit van groot belang. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de eisen op het gebied van brandveiligheid en gezondheid. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, kunnen de leerlingen halverwege het schooljaar 2024-2025 verhuizen naar het nieuwe gebouw.

Deel deze pagina: