Live Live

Extra steun aan ondernemers en cultuursector

Gepubliceerd: Woensdag 18 november 2020 17:38

Extra steun aan ondernemers en cultuursector

Ook op lokaal niveau wordt gezocht naar mogelijkheden om onze Brielse ondernemers en cultuurinstellingen te ondersteunen.

Brielle - Gemeente Brielle wil haar ondernemers, toeristische sector en cultuursector extra steun bieden tijdens deze tweede golf. Door de aangescherpte maatregelen worden deze sectoren wederom hard getroffen. Naast de steunpakketten van de landelijke overheid wordt ook op lokaal niveau gezocht naar mogelijkheden om onze Brielse ondernemers en cultuurinstellingen te ondersteunen.

Het college van B&W heeft besloten om de precariobelasting voor het hebben van terrassen over het kalenderjaar 2020 niet te heffen. Ook heeft zij besloten om de reclamebelasting, die bij de Brielse ondernemers wordt geheven, in het komende kalenderjaar 2021 niet op te leggen. Door deze maatregelen te nemen, mist de gemeente 100.000 euro aan inkomsten. Maar deze maatregelen zijn hard nodig om lokale ondernemers te steunen in deze voor hen zware economische omstandigheden. Ook de cultuursector kan blijven rekenen op extra financiƫle steun van de gemeente.

Uitstel van betaling

Net als eerder dit jaar geeft de gemeente ondernemers ook nu de mogelijkheid om uitstel van betaling aan te vragen. Ook is spreiding van (af)betaling mogelijk, zonder dat daarvoor rentekosten in rekening worden gebracht.

Afhankelijk van de verdere ontwikkelingen rondom Covid-19 zal het college van B&W, binnen haar mogelijkheden, aanvullende maatregelen treffen om de lokale ondernemers zo veel mogelijk te ondersteunen. Dit moet er voor zorgen dat de inwoners van Brielle ook in de toekomst de beschikking hebben over een divers winkelaanbod en hoogwaardige voorzieningen om te kunnen ontspannen en recreƫren.

Deel deze pagina: