Live Live

Fête de la Nature meer dan geslaagd!

Gepubliceerd: Maandag 07 september 2020 16:09

Fête de la Nature meer dan geslaagd!

De nieuwe eigenaren van camping Zonnehoeve deden voor het eerst mee met dit landelijke evenement. 

Oudenhoorn - Op zaterdag 5 september deed camping Zonnehoeve mee aan het landelijke initiatief; Fête de la Nature. Door heel het land ‘vierde men de natuur’ en zo ook in de theetuin en het voedselbos van de camping in Oudenhoorn. Met bijna 100 enthousiaste deelnemers en nog talloze spontane bezoekers durft de organisatie wel van een geslaagd (natuur)feestje te spreken.

Erg veel belangstelling
De nieuwe eigenaren van camping Zonnehoeve deden voor het eerst mee met dit landelijke evenement, en wisten niet precies wat ze ervan moesten verwachten. Onder andere door de samenwerking met het IVN Voorne Putten Rozenburg slaagden zij er hoe dan ook in om een grote doelgroep natuurliefhebbers te bereiken. Alle activiteiten waren volgeboekt en ook de bezoekers die spontaan aan kwamen waaien, konden zich in de thee tuin (smakelijk) vermaken. In verband met de RIVM voorschriften was inschrijven voor één van de zes activiteiten noodzakelijk en was de hoeveelheid personen per groep beperkt.

Verschillende activiteiten

Twee natuurgidsen van het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie verzorgden voor de volwassenen de rondleidingen en haalden en brachten de groepen in de thee tuin waar ze vers gebakken taart en andere lekkernijen konen krijgen. Voor de kinderen werden er ook een aantal activiteiten georganiseerd. Van een bloemenschilderij maken tot vlinders spotten en van een natuurbingo tot het maken en gooien van zaadbommen. Een aantal deelnemers droeg, door een aantal perenbomen te planten, hun steentje bij aan het nog jonge voedselbos.

Nieuw leven (inblazen)

Eigenaren Gerben (31) en Sanne (29) de Groot namen eind maart camping Zonnehoeve in Oudenhoorn over en kregen oneerbiedig gezegd het nog jonge bos, van zo’n 1 hectare groot, ‘erbij’. Met een jong gezin, twee parttime banen en het runnen van een camping kreeg het voedselbos niet de aandacht die het verdient. “Nu het hoogseizoen ten einde is en we het reilen en zeilen van de camping een beetje onder de knie hebben, willen we ook weer (nieuw) leven blazen in het geweldig stuk biodiversiteit midden in de polder”. Fete de la nature was een mooie aftrap om wat meer bekendheid te geven aan het voedselbos alsmede vrijwilligers te enthousiasmeren om te komen helpen en een bijdrage te leveren aan onze prachtige natuur.

Deel deze pagina: